Per segon any consecutiu l'Ajuntament de Manresa i Creu Roja es coordinen per repartir targetes alimentàries amb les quals famílies de 652 menors podran adquirir aliments durant l'estiu. Enguany s'ha augmentat la dotació econòmica de les targetes, que passen dels 26 euros mensuals del 2016 als 40 aquest 2017. També arribarà a més gent. L'any passat es va oferir aquest suport a 329 famílies amb infants. Aquest any seren les esmentades 652.

La convocatòria per rebre l'ajut ja s'ha enviat a qui en pot fer ús, va explicar ahir el president de Creu Roja a Manresa, Miquel Riera. Ja hi ha hagut una primera trobada amb elles per enllestir temes burocràtics, i se'ls lliurarà la targeta a principi de juliol.

Funciona com si fos una targeta de crèdit als establiments Bon Àrea. Cada mes es carreguen amb 40 euros per nen, i es demanen els extractes per garantir que les compres siguin les adequades. «L'any passat no vam tenir cap problema» en aquest sentit, va recordar Riera.

El sistema de les targetes és un recurs que Creu Roja té tot l'any. Per a Riera, permet a les famílies que es facin càrrec i assumeixin les seves necessitats d'una forma més conscient, i a més a més l'ajuda arriba a tota la família. La regidora d'Acció Social, Àngels Santolària, hi va afegir que reben recomanacions i consells perquè «encarin la compra cap a allò que els pot aportar més rendiment i garanteixi una alimentació adequada i correcta als infants».

Aquest any es destinen 50.000 euros a les targetes, 46.675 als centres oberts de la ciutat i 6.000 al projecte de l'Associació de Veïns de les Escodines. En total, 102.675 euros.