Tres professors de la Universitat Nacional de Ciències i Tecnologia de Moscou han visitat aquest divendres la Universitat Politècnica de Catalunya a Manresa per interessar-se pels estudis de mineria que s'imparteixen a la capital del Bages.

La comitiva russa estava formada pel professor pel professor Myaskov Alexander Viktorovich, director de l´Institut Miner i professor en el Departament de Gestió Federal i Municipal; el professor Andrey Yakovlevich Travyanov, del Departament de Tecnologies Industrial d´Eficiència Energètica i Estalvi de Recursos, i el doctor Alyona V. Ponomarenko, director d´Assumptes Internacionals i també director de projectes en el marc de la Iniciativa Russa d´Excel·lència Acadèmica.

Els representats de la universitat de Moscou han passat el matí a l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM) intercanviant experiències amb alguns professors del centre universitari manresà. S'ha explorat la possibilitat d'establir col·laboracions futures com l'intercanvi d'estudiants entre les dues universitats, tirar endavant convenis de pràctiques en empreses vinculades a ambdós centres o bé que professors de l'EPSEM facin estades per donar classes a la universitat moscovita.

Els professors de la universitat russa s'han interessat especialment pel màster universitari en Enginyeria de Mines i el màster en Enginyeria dels Recursos Naturals, exclusius de la Universitat Politècnica a Manresa.