Les obres de millora d'un tram de 900 metres de la carretera de Viladordis, des de l'alçada de la Torre Busquet fins a l'accés a aquest nucli rural de Manresa, van començar aquest dilluns i tindran una durada de 8 mesos i un cost d'1,9 milions d'euros i no tindrà afectacions en el trànsit, segons han explicat els seus responsables. La portarà a terme Dragados.

Ricard Font, secretari d'Infraestructures i Mobilitat; Xavier Flores, director general d'Infraestructures; l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i els regidors Marc Aloy i Jordi Serracanta, han fet la presentació al punt de la carretera de Viladordis a tocar d'on es farà la rotonda que hi haurà passat el viaducte. Flores ha destacat que les obres permetran millorar la seguretat de la mobilitat en general i la dels vianants i cliclistes en particular.

S'habilitaran dues rotondes de 48 metres de diàmetre, una l'alçada de la Torre Busquet i l'altra passat el viaducte de la Ronda Exterior de Manresa, a prop de la qual s'habilitarà un pas de vianants amb un semàfor amb polsador per poder travessar i connectar amb el camí que va cap a Sant Benet de Bages; es millorarà el carril que ja hi ha per a vianants i ciclistes i s'hi plantaran arbres, una norantena en total; i es realfaltarà la carretera, que tindrà 10 metres d'amplada, 5 per carril, 3,5 dels quals de calçada.

L'actuació permetrà eliminar els girs a l'esquerra i, des de Viladordis, poder agafar el sentit cap a Barcelona, cosa que ara no és possible. 10 milions en inversions al Bages

Tant Junyent com Font han destacat la millora que suposarà l'actuació i el treball conjunt que s'ha fet entre la Generalitat i l'Ajuntament a l'hora per fer-la possible. Aloy i Serracanta han incidit en les repercusions que tindrà en la seguretat de la mobilitat, especialment pensant en els vianants i ciclistesa.

Per part seva, Font ho ha aprofitat per avançar altres inversions previstes a la comarca. Ha recordat que la Generalitat té 35 milions per invertir en totes les carreteres de Catalunya i que, enguany, als 1,9 de l'esmentada obra a la carretera de Viladordis, se n'hi han d'afegir vuit mes. "La propera setmana començarà un 2+1 entre Collbató i l'Aeri, que són pràcticament 3 milions d'euros, i el proper més licitarem una nova obra a la C-55, que serà entre l'Aeri i Castellbell i el Vilar d'un nou 2+1 i de 5 milions d'euros més".