El periodista Antoni Bassas serà el pregoner de la Festa Major de Manresa d'enguany. La tria del comunicador l'han fet conjuntament l'Ajuntament de Manresa i la demarcació de la Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya i s'inclou dins el tram final de l'Any Josep Maria Planes, que té com a objectiu recuperar la figura i l'obra del periodista manresà assassinat l'estiu del 1936.

La lectura del pregó es farà el dissabte dia 26 d'agost a les 12.30h al Saló de Sessions de l'ajuntament de Manresa.

Un professional amb una llarga trajectòria

Antoni Bassas (Barcelona, 1961) va començar a col·laborar a Ràdio Joventut als 16 anys, i des d'aleshores, no ha parat: 14 anys de transmissions del Barça amb Joaquim Maria Puyal (1981-1995), 14 temporades ininterrompudes com a líder d'audiència dirigint El Matí de Catalunya Ràdio (1995-2008), 4 anys de corresponsal de TV3 a Washington (2009-2013), presentador de concursos televisius, guionista i creador de personatges de ficció, de l'espai Alguna Pregunta Més?, i director del talk show històric Aquest any, Cent!.

I des del 2013, és periodista a l'Ara, on fusiona el diari amb el contingut audiovisual.

Bassas ha trepitjat el Despatx Oval, ha entrevistat Gorbatxov i el Dalai Lama, i ha conferenciat a la London School of Economics, Stanford i Cambridge. Però, sobretot, ha connectat amb la societat, intentant ser una cer tesa diària de credibilitat.

Ha guanyat el Premi Nacional de Periodisme (2001), i el de Comunicació (2005), dos premis Ondas (1997 i 2014), dos premis de l'Associació Espanyola d'Informadors de Ràdio i Televisió, un premi Protagonistas, un premi Òmnium Cultural, i un altre de Ràdio Associació, entre molts d'altres, però diu que el seu comiat multitudinari a les portes de la ràdio, el juliol de 2008, és la distinció que més l'ha commogut