Una seixantena de joves nouvinguts d'entre 11 i 17 anys propvinents de més de 20 països iniciaran dilluns un curs d'estiu de reforç escolar a Manresa. El curs està impulsat pel Programa d'Acollida de l'Ajuntament de Manresa amb la col·laboració de centres educatius, entitats, serveis de la ciutat i el suport de la Diputació de Barcelona.

Enguany s'ha ampliat de dos a tres els professors que impartiran les classes, degut a la demanda existent. També s'han ampliat de dos a tres els centres on es faran els cursos. Es duran a terme al centre cívic Selves i Carner, a l'espai Joan Amades i al Casal de les Escodines, de dilluns a divendres de 10 del matí a 12 del migdia. Començarà dilluns i acabarà el divendres 21 de juliol.

Hi prendran part una seixantena d'alumnes, d'entre 11 a 17 anys, de més de 20 països diferents i de 9 centres educatius, la majoria de secundària. El reforç se centrarà en aprofundir la lectoescriptura en català segons el nivell que tinguin. Alguns dels alumnes acaben d'arribar i encara no estan escolaritzats. Altres fa més temps que resideixen a catalunya.

El projecte es porta a terme des del programa d'Acollida en coordinació amb els centres educatius i entitats i serveis com Càritas, Serveis Socials de l'Ajuntament de Manresa, Espai Jove, servei d'acollida de l'Oficina d'Atenció Ciutadana. Compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.