Més d'una seixantena d'alumnes, d'entre 11 i 17 anys, provinents de més de 20 països i de 9 centres educatius de la ciutat -sobretot de secundària- i d'altres entitats i serveis de la ciutat, aprofitaran una part de l'estiu per millorar el seu domini i expressió en llengua catalana.

El curs el realitza el Programa d'Acollida en coordinació amb els centres educatius, entitats i serveis de la ciutat com Càritas, Serveis Socials municipals, Espai Jove, el servei d'acollida de l'Oficina d'atenció ciutadana-OAC i el servei de reforç que el Programa d'Acollida realitza al llarg de tot l'any.

Es tracta bàsicament d'un curs de reforç en lectoescriptura adreçat a alumnat nouvingut, que té el suport de la Diputació de Barcelona. Enguany, el nombre de docents s'ha ampliat de dos a tres professors i també els espais on fer el curs a causa de la forta demanda existent.

Les classes es faran al centre cívic Selves i Carner, a l'espai Joan Amades i al Casal de les Escodines, de dilluns a divendres, de 10 del matí a 12 del migdia. Les classes començaran dilluns que ve i acabaran el divendres 21 de juliol.

La seixantena d'alumnes es repartiran entre els tres espais municipals, i portaran a terme aquest reforç molt centrat a aprofundir la lectoescriptura en català segons el nivell que tinguin.

Alguns dels alumnes que participaran en el curs d'estiu acaben d'arribar a la ciutat i encara no estan escolaritzats, d'altres fa més temps que resideixen al país, però tots ells tenen en comú que volen aprofitar una part de l'estiu per millorar el seu domini i expressió en llengua catalana.