? 1. Assegurar que les beques de menjador escolar siguin suficients en quantia i cobertura per garantir un àpat saludable i un espai educatiu als migdies als centres educatius durant el curs escolar i també fora d'ell als infants que ho necessitin. Establir quins centres educatius cobriran, al llarg del mesos d'estiu, Setmana Santa i Nadal, l'àpat saludable a tots els infants que ho necessitin, així com un espai d'esbarjo.

? 2. Establir acords amb els centres escolars i/o les Ampes per garantir un mínim de sortides i colònies escolars perquè cap infant en edat d'escolarització en quedi exclòs per motius econòmics.

? 3. Increment del recursos que es destinen a l'atenció domiciliària de les persones amb dependència per tal de poder atendre més usuaris i incrementar el nombre d'hores d'atenció a les persones que ja reben el servei actualment. Reforçament de la unitat de dependència per tal d'agilitar l'elaboració dels plans individuals de les persones receptores d'ajuts a la dependència.

? 4. Posada en marxa d'un observatori social que aporti dades per tal de conèixer l'evolució dels principals indicadors socials de la ciutat, avaluar l'impacte de les polítiques públiques i adaptar-les a les necessitats emergents. Realització d'una auditoria social pel que fa a l'habitatge/infrahabitatge, emergència alimentària, infància, joventut al carrer i atur de llarga durada.

? 5. Dotació de recursos suficients per activar un pla de xoc d'habitatge que prioritzi les necessitats dels que no tenen sostre, que viuen en habitatges degradats sense serveis bàsics i que tenen acolliments inestables. Aplicar amb rigor i sense dilacions el sistema de sancions pel que fa a l'habitatge, en especial als grans tenidors.

? 6. La posada en marxa de la Sindicatura de Ciutat.

? 7. Programa de formació per a aturats amb recursos propis de l'Ajuntament i no dependre exclusivament dels recursos d'altres administracions.

? 8. Propiciar que la recaptació d'impostos i taxes municipals prevegi descomptes i moratòries per a les persones i famílies més vulnerables, més enllà del que preveu la normativa estatal.

? 9. Que la base de càlcul del sistema de tarifació social sigui la que proposa el Parlament de Catalunya, un salari mínim de 1.000 euros.

? 10. Afavorir l'accés de la ciutadania a tots els equipaments de la ciutat.

? 11. Incrementar la dotació d'educadors de carrer perquè treballin amb adolescents i joves per detectar i incidir en el problemes de convivència que hi ha al barris de la ciutat.

? 12. Disposar d'una partida oberta amb un fons de previsió per cobrir eventualitats i emergències socials.

? 13. Creació d'una unitat de baremació social dins del departament de serveis socials per descarregar els professional socials de les tasques de control dels barems socials per accedir als diversos tipus d'ajudes.

? 14. Contractació, per a tasques de peonatge en serveis públics, de persones vulnerables tutelades pels serveis socials.