A partir d´aquest dimecres s´invertirà el sentit de circulació al carrer Sant Joan d´en Coll de Manresa, entre la carretera del Pont de Vilomara i el carrer Sant Cristòfol. És un dels primers canvis de mobilitat que hi haurà a l´entorn de la Bonavista que es projecten implementar amb la construcció de la nova rotonda en aquest nus de comunicacions.

Ja s´han completat els treballs per fer la nova regulació semafòric a la cruïlla del Sant Joan d´en Coll amb el Sant Cristòfol. Per fer els canvis de senyalització horitzontal, a les 5 de la matinada de dimecres es tallarà el trànsit a tot el Sant Joan d´en Coll per reobrir-lo al matí un cop s´hagi enllestit la feina.

Durant els primers dies hi haurà presència de la Policia Local per regular la circulació, sobretot a la cruïlla del Sant Joan d´en Coll amb Sant Cristòfol, segons ha explicat aquest dilluns el regidor de Mobilitat de l´Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta. També la cruïlla entre Sant Cristòfol, carretera de Vic i carrer Indústria, on el túnel és tancat al trànsit per obres. Perquè la carretera de Vic no es col·lapsi és important tenir controlada aquesta cruïlla, ha assegurat Serracanta.

La darrera setmana de juliol s´implementaran nous canvis. En aquesta ocasió és previst invertir el sentit de circulació del carrer Joan XXIII i el Bilbao, entre la plaça Sant Jordi i carrer. La primera setmana d´agost les modificacions arribaran a la carretera del Pont de Vilomara, entre la Bonavista i el carrer Viladordis. Passarà a tenir dos carrils de circulació en sentit pujada, i també s´invertirà el sentit del carrer Gaudí entre carretera de Vic i la plaça Maria Matilde Almendros. Actualment és en direcció al barri Sagrada Família. Es convertirà en un carrer amb sortida a la carretera de Vic.

Tots aquests canvis revolucionaran la circulació a Manresa arran de la construcció de la nova rotonda de la Bonavista de Manresa.

A causa d´aquestes obres a partir d´aquest dimecres s´iniciaran els treballs per fer el clavegueram al carrer Mn. Jacint Verdaguer. Dels actuals dos carrils de circulació que té es passarà a un. També s´ocuparà un carril de la carretera de Vic, entre Jacint Verdaguer i Gaudí, que es destinarà a càrrega i descàrrega.

A partir del 10 de juliol la cruïlla entre Bertrand i Serra i la carretera del Pont de Vilomara es regularà amb un semàfor provisional que donarà pas alternatiu perquè s´han d´obrir rases per semaforitzar la cruïlla.

Per a Serracanta, tots aquests treballs demanen la paciència dels conductors, però es fan amb la «voluntat de millorar l´espai públic de Manresa».

Les obres per fer la nova rotonda de la Bonavista es van iniciar fa un mes. Segons Serracanta i el regidor d´Urbanisme de l´Ajuntament de Manresa, Marc Aloy, tot i els treballs no hi ha hagut congestions remarcables. «Ens consta que els conductors han buscat rutes alternatives». El missatge, però, és continuar evitant la Bonavista.