El Xup ha dedicat les seves festes, que s'han celebrat el cap de setmana, al dirigent veïnal del barri Ferran Camps, mort el desembre passat de forma sobtada. El pregó el va pronunciar el secretari de Polítiques Educatives de la Generalitat, el manresà Antoni Llobet, que va tenir un record per Camps. «Se'm fa estrany haver de fer el pregó quan va ser qui me'l va encomanar temps enrere».

Durant la seva intervenció el número dos d'Ensenyament va relatar les seves connexions amb el barri. La primera, que tots dos van néixer l'estiu del 1965. Després, va explicar, va tenir l'oportunitat de conèixer famílies del barri quan era professor a l'institut Lluís de Peguera de Manresa i tenia alumnes del Xup. Finalment, el 2011, durant la seva etapa de regidor a l'Ajuntament, va continuar el seu lligam amb l'associació de veïns i l'escola.

Durant la seva intervenció a la pista poliesportiva, Llobet va convidar els veïns a millorar contínuament el barri pensant en ells però també en les generacions futures. L'acte el va cloure l'alcalde, Valentí Junyent, que va recordar que el curs vinent el Xup tindrà institut públic.