145 estudiants han triat en primera opció fer Medicina a Vic i a Manresa, a la nova facultat de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya que es posarà en marxa aquest curs. Les dades corresponen al període de preinscripció que s´han fet públiques aquest dimecres. Els nous estudis tenen 80 places. La nota de tall per entrar-hi és d´11,771. Consulta aquí totes les notes de tall del 2017.

El pròxim curs també s´impartirà un altra grau nou a Manresa. Es tracta del d´Enginyeria d´Automoció a la Universitat Politècnica de Catalunya a la capital del Bages. Hi ha hagut 143 persones que l´han sol·licitat en la seva primera preferència. En aquest cas hi ha 50 places i la nota de tall és de 8,864. Automoció és entre els 10 estudis més sol·licitats a la la UPC.

A partir d´aquest dijous i fins el pròxim dia 18 es durà a terme el primer període de matriculació per als estudiants assignats en primera preferència. A finals de mes hi haurà una nova assignació de places.

Un total de 46.052 alumnes s´han preinscrit en alguna de les 7 universitats públiques catalanes, a més a més de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya. A la UVic-UCC se li han assignat 1.718 estudiants

Els 10 estudis més sol·licitats a la federació universitària de Manresa i Vic són Disseny BAU que es porta a terme a Barcelona; Medicina; Fisioteràpia a Manresa; Fisioteràpia a Vic, Ciències de l´activitat física i de l´esport, Infermeria i Psicologia a Vic; Infermeria a Manresa; Enginyeria de l´Automoció que es farà entre Vic i Granollers, i Nutrició humana i dietètica a Vic.