Les inscripcions per al programa UniversiMÉS de la FUB per a discapacitats intel·lectuals ja estan obertes de cara al curs vinent. Amb motiu de l'èxit de la seva primera edició, tancada el mes de juny, s'oferiran 20 places més, que se sumaran a les 21 ja existents.

Es tracta d'un programa formatiu amb l'objectiu que els estudiants tinguin més autoestima, seguretat i confiança en ells mateixos. Ampliar els seus coneixements culturals i socials és també un dels objectius principals.

Els nous alumnes que s'hi matriculin faran principalment sessions per conèixer el món i aprendre sobre economia i cultura i creació artística, mentre que els alumnes de segon curs seguiran la formació centrant-se principalment en noves temàtiques relacionades amb l'actualitat, la història, art i cultura.

Durant aquest primer curs, s'han impartit dues hores de classe cada quinze dies, però de cara al segon, passaran a ser sessions setmanals de dues hores i mitja.

Per poder cursar el grau s'ha de tenir 25 anys o més, tenir un certificat de discapacitat intel·lectual, un grau de discapacitat de menys del 65%, tenir mitjans per desplaçar-se de manera autònoma i comprensió i expressió verbal en català i castellà.