A partir del 2 d'octubre el mercat municipal de Puigmercadal de Manresa tindrà una gerent compartida amb els mercats municipals de Berga i Torelló, provinent d'un concurs públic que ha gua-nyat l'empresa Gic Retail.

Serà una gerent de zona de la qual se'n disposarà durant 2 anys finançada íntegrament per la Diputació de Barcelona.

La gerent treballarà amb l'Ajuntament i els paradistes per assolir els objectius generals de la prova pilot de la Diputació de Barcelona, de la qual formen part tant el mercat manresà com el berguedà.

La gerent dependrà de l'Oficina de Mercats i Fires Locals de la Diputació de Barcelona i tindrà responsabilitat de direcció estratègica, supervisió de la gestió econòmica, del manteniment i conservació de l'equipament, del pla d'higiene i neteja general, supervisió de la seguretat, dels subministraments, i apostarà per l'estalvi energètic, gestió del pla de dinamització, relacions internes, consultoria, assessorament i formació.

Isaac Albert, diputat de Comerç de la Diputació de Barcelona, va explicar ahir en roda de premsa que serà «una persona experta que farà seguiment, anàlisi, dinamització del mercat» i que «ajudarà a prendre decisions estratègiques de cara als propers anys per tal d'aconseguir que els mercats tornin a ser una locomotora dels seus territoris, i es basarà sobretot en un model que apostarà pel producte de proximitat i ecològic».

Isaac Albert, l'alcalde Valentí Junyent, el regidor de Comerç i Mercats, Jaume Arnau, i la responsable de Mercats Municipals de la Diputació de Barcelona, Georgina Xufré, van explicar que Manresa forma part d'una prova pilot per ajudar els mercats catalans. La diagnosi realitzada considera que el mercat municipal manresà té «moltes potencialitats i possibilitats», i es treballarà per aconseguir que assoleixi «una major quota de mercat».

La figura de la gerent i l'anàlisi estratègica formen part de les iniciatives que s'han posat en marxa des que l'Ajuntament ha recuperat enguany la gestió directa del mercat Puigmercadal. L'altra cara de la moneda és que el mercat té una quota de mercat limitada i es troba ubicat en un entorn molt competitiu.