Avui dilluns, 17 de juliol, s'ha activat la campanya d'estiu del Banc de Sang, que vol animar tota la ciutadania a donar sang durant els mesos d'estiu, un moment en què les donacions baixen fins a un 30% pel canvi d'hàbits de la població.

Fins a finals d'agost, el hospitals catalans necessitaran 35.000 donacions de sang per poder atendre tots els malalts i accidentats. Per això, des del Banc de Sang es fa una crida perquè els donants animin el seu entorn a donar-ne.

Com que la sang caduca, calen donacions diàries per atendre els pacients i mantenir unes reserves suficients per assegurar que en cas d’emergència hi hagi sang suficient.

A Manresa, la seu fixa del Banc de Sang i Teixits, a l'Hospital Sant Joan de Déu (al passadís exterior per arribar a les consultes externes), obre de dilluns a divendres, laborables, de les 11 del matí a les 3 de la tarda, i de les 4 de la tarda ales 8 del vespre. Com és habitual els darrers anys, l'agost estarà tancada.

Amics de sang, #amicspersempre

A partir d'avui dilluns, totes les persones que vagin a donar sang a qualsevol dels hospitals amb banc de sang o a les unitats mòbils rebran una calcomania dissenyada especialment per la il·lustradora Paula Bonet.

La imatge vol recordar que quan una persona dóna sang, fa amics per sempre, amb la idea que a l'estiu, durant les vacances, és un moment idoni per fer amics. Amics com les persones a qui es transfondrà sang i que, encara que desconeguts, seran amics per sempre.

D’aquesta manera, el Banc de Sang vol engrescar companys de feina i grups d'amics o familiars a anar conjuntament a donar sang. Els grups que ho vulguin poden entrar al web donarsang.gencat.cat/grups, des d’on poden organitzar-se la seva pròpia campanya de donació i generar cartells per compartir la col·lecta amb el seu entorn.

Els donants que ho vulguin poden contribuir a donar a conèixer la campanya a les xarxes socials, on poden compartir les fotografies amb els seus tattoos a través de l’etiqueta #amicspersempre, a Facebook, Twitter i Instagram (@donarsang).

Les xarxes socials del Banc de Sang ja compten amb més de 40.000 seguidors que comparteixen les seves experiències com a donants i receptors de sang.