Confirmada la compra del grup Mémora, propietari de la funerària manresana Fontal, pel fons de pensions canadenc Ontario Teachers'

Ontario Teachers' Pension Plan és el pla de pensions d'un col·lectiu professional més gran de Canadà i adquireix Mémora al grup britànic 3i.

Segons ha informat Mémora, l'equip directiu es manté en l'accionariat de la companyia.

Aquesta operació suposa l'entrada d'Ontario Teachers al mercat funerari espanyol i portuguès. El fons de pensions és propietari de OGF, el primer grup funerari francès que realitza més de 122.000 serveis funeraris a l'any.

El pla de pensions canadenc, caracteritzat per la prudència i visió social en les seves inversions, inverteix en grans companyies de primer nivell amb l'objectiu d'acompanyar-los en el seu creixement amb especial focus en la innovació i el compromís amb la satisfacció del client.

Jo Taylor, director general Sènior d'Ontario Teachers' Pension Pla, considera que «Mémora és un gran projecte empresarial amb un sòlid compromís social i grans oportunitats de creixement».

En paraules de Juan Jesús Domingo, Conseller Delegat de Mémora, «estem davant una nova fita que confirma el lideratge i bon posicionament de Mémora que aconsegueix atreure l'atenció de reconeguts inversors internacionals de primer nivell. Estem molt il·lusionats amb l'oportunitat de treballar mà a mà amb el fantàstic equip d'Ontario Teachers' amb qui compartim la visió del futur del nostre sector».

Sobre Mémora

Mémora és el primer grup a Espanya i Portugal de serveis funeraris, tanatoris, crematoris i gestió de cementiris. Realitza més de 47.000 serveis funeraris i 17.000 incineracions i més de 42.000 famílies van ocupar les seves sales de vetlla a Espanya i Portugal.

A tot Espanya, el grup explota i gestiona a través de 1.250 professionals i 130 empreses funeràries, 129 tanatoris, 26 crematoris i 23 cementiris, oferint servei a nivell local amb solucions nacionals i visió internacional.

Mémora a través d'Servilusa, lidera també el sector funerari a Portugal. El grup ha estat pioner en la construcció dels primers tanatoris i crematoris a Elvas, Figueira da Foz i Cascais. Servilusa realitza més de 5.900 serveis i compta amb 300 treballadors.

Sobre Ontario Teachers'

Ontario Teachers' Pension Pla és el major pla de pensions d'un únic col·lectiu professional de Canadà, amb 175.600 milions de dòlars canadencs en actius nets a 31 de desembre de 2016.

Compta amb una cartera diversificada d'actius globals, de dels quals aproximadament el 80% es gestionen internament i ha obtingut una taxa mitjana anual de rendibilitat del 10,1% des de la fundació del pla en 1990. Ontario Teachers és una organització independent amb seu a Toronto.

La seva oficina de la regió d'Àsia-Pacífic està situada a Hong Kong i la seva oficina de la regió d'Europa, Orient Mitjà i Àfrica està situada a Londres. El pla de beneficis definits, que està totalment finançat, inverteix i administra les pensions dels 318.000 mestres actius i jubilats de la província d'Ontario (Canadà).