Creu Roja a Manresa aten durant tot l´any a infants i joves, especialment en risc d´exclusió social, a través dels seus projectes Centre ober Casal-ot, Ludoteca Ludugurus i Joves Nucli Antic (JNA). Les activitats d'estiu tenen com a finalitat donar una atenció continuada als infants i joves que participen als projecte durant el curs escolar i que, per la situació econòmica i familiar, no podrien assumir assistir a altres activitats d´estiu, quedant-se així, sense gaudir-ne com la resta de població de la mateixa edat. S´han programat diferents espais alternatius de lleure durant aquest període no escolar, ple d´activitats pensades segons l´edat i les característiques concretes del grup.

El projecte Joves Nucli Antic (JNA) desenvolupa aquest estiu activitats dirigides a infants i joves de 12 a 16 anys, tenint en compte que, és quan més temps lliure tenen, més activitats cal oferir-los. Durant el juliol es realitzaran activitats diverses sempre amb l´eix bàsic dels esports: jocs d´aigua, jocs de taula, escalada, circ, esports alternatius, excursions, ...

A l´agost l´activitat continua 3 matins a la setmana amb activitats esportives diverses i jocs d´aigua.

La Ludoteca Ludugurus ha programat quatre setmanes d´activitats al juliol amb un personatge, el Robot Tort, que els visita cada dia per proposar-los activitats: jocs d´aigua, patins i patinets, ioga, xanques, taller de cuina jocs i tallers. Aquestes activitats estan dirigides a infants de 5 a 14 anys i es realitzarà de 17 a 19:30h.

El Centre Obert Casal-Ot és un equipament socioeducatiu per infants en risc social de 3 a 12 anys del barri vell de Manresa. Després del curs escolar, el Casal-Ot ofereix un conjunt d´activitats al juliol per tal que aquests infants puguin tenir l´oportunitat de gaudir d´activitats lúdiques i diverses, ja que s´atén a famílies en situacions econòmiques complicades. Els infants podran gaudir de quatre setmanes de tallers variats (samarretes, cuina, etc.), jocs a la ludoteca Ludugurus, jocs d´aigua, circ, dansa i excursions .

A més, tant JNA com Casal-Ot realitzaran amb 50 infants cursets de Natació ja que es considera que aquesta habilitat és bàsica i cal que els infants i adolescents la puguin desenvolupar. Cal destacar que molts d´ells no ens saben ja que no han tingut la possibilitat d´aprendre´n.

Al llarg de l´agost tant els infants de Casal-Ot com els adolescents de JNA podran assistir a les activitats de suport a l´escolaritat que desenvoluparà un equip de voluntariat de l´àmbit d´infància per tal de poder garantir una bona incorporació a l´escola.