L´Ajuntament de Manresa ha resolt suspendre les proves selectives per a la creació d´una llista d´aspirants a professors de música de cambra del Conservatori Municipal de Música per determinar si s´han produït irregularitats en el procés de selecció.

El 10 de maig de 2017, es van aprovar les bases i la convocatòria de proves selectives de concurs d´oposició lliure per a la creació d´una llista d´aspirants per a possibles contractacions laborals temporals de professor/a superior de música de cambra del Conservatori Municipal de Música de Manresa.

Arran d´aquesta convocatòria, dijous passat, 13 de juliol, es va constituir el tribunal qualificador i es va citar els aspirants per a la realització del primer exercici, que es va dur a terme entre dijous i divendres, 14 de juliol.

A l´acta del tribunal de la sessió corresponent al divendres passat, consta que alguns membres del tribunal van proposar canvis en la metodologia de treball del tribunal, uns canvis que no es van produir, respectant el que s´estableix en les bases de la convocatòria. A l´acta també hi figura que van manifestar interès per un candidat concret i van qüestionar la idoneïtat d´algun dels altres membres del tribunal.

Aquest dilluns, 17 de juliol, un dels membres del tribunal va presentar un escrit al registre general de l´Ajuntament, posant de manifest els fets esmentats que constaven a l´acta. El mateix dilluns, la presidenta del tribunal i una de les seves vocals van emetre un informe que confirmava els mateixos fets.

Arran d´aquestes informacions, també dilluns, el regidor de Transparència i Recursos Humans va resoldre suspendre les proves selectives per tal de determinar si existeix alguna causa de recusació d´algun membre del l´òrgan de selecció. A la mateixa resolució s´obre un termini de 10 dies als membres del tribunal per presentar al·legacions.

Avui, 19 de juliol, per resolució del mateix regidor, s´han incoat expedients a efectes de determinar les possibles responsabilitats.