L'Ajuntament de Manresa ha editat un mapa il·lustrat del Centre Històric de Manresa en el qual es donen a conèixer 28 punts d'interès patrimonial i 39 establiments on es pot menjar, beure i dormir en aquest entorn de la ciutat.

El mapa és una creació de l'il·lustrador manresà Ferran Pecanins i s'ha finançat principalment amb les aportacions dels comerços del sector. Se n'han editat 10.000 exemplars, que es distribuiran per bars, restaurants i hotels del Centre Històric de Manresa; i també a l'Oficina de Turisme, fires i altres punts de la ciutat.

L'acte de presentació del mapa il·lustrat s'ha fet aquest dijous a la tarda a la plaça Major, a càrrec de la regidora de Presidència i Comunicació de l'Ajuntament de Manresa, Àuria Caus; i del Comissionat del Centre Històric, Adam Majó. Posteriorment, s'ha iniciat una cercavila, amb els músics Ferran Barrios i Arnau Barrios i dos nans de Manresa, per distribuir-lo, amb la col·laboració de Mbici, pels establiments que participen en aquest projecte. Inicialment, s'han repartit 100 mapes a cada establiment col·laborador per tal que els puguin donar gratuïtament als seus clients.

L'edició d'aquest mapa és una nova iniciativa del paquet d'accions i activitats dinamitzadores que tenen per objectiu contribuir a la revitalització d'aquesta zona emblemàtica de la ciutat, així com posar en valor la seva potent riquesa patrimonial i cultural, a la qual cal afegir una oferta comercial amb més de 200 botigues repartida en mitja dotzena de carrers i una xarxa de bars i restaurants així com dos hostals, un alberg i dos edificis d'apartaments turístics.

En la presentació d'aquesta tarda, Caus ha remarcat que "abans que el públic el conegui, ja podem dir que el mapa és un èxit, ja que és el fruit de la suma i la col·laboració d'un total de 39 comerços del sector. És important que tots sumem de cara a la revitalització d'aquest sector de la ciutat".

El comissionat del Centre Històric, Adam Majó, ha afirmat que "la idea del mapa és ajudar la gent a moure's pel Centre Històric amb comoditat. Ni els mateixos manresans som conscients sovint que el barri és complicat: carrers, carrerons, placetes, pujades i baixades... El mapa ens sembla que serà útil per a manresans i també per a visitants, que sovint comenten que es perden o els costa orientar-se pel Centre Històric. Si a més a més, el mapa aconsegueix que els establiments es donin més a conèixer o tinguin més clients, estarem més contents. I si s'aconsegueix també que els manresans valorin més en Centre Històric de la seva ciutat, encara millor".