Felip González, president del grup municipal socialista a l´Ajuntament de Manresa, signa el prec adreçat a l´alcalde Valentí Junyent en el què demana que es respectin els informes que pugui fer el secretari de la corporació en relació al referèndum de l´1 d´Octubre.

El prec explica que el president del grup municipal socialista i l´alcalde Valentí Junyent (CDC) van coincidir dimecres al teatre Conservatori en un acte públic en el qual dos diputats al Parlament de la coalició governant a la Generalitat «van explicar sota quines presumptes ´garanties´ està previst que se celebri la jornada de l´1 d´octubre» (anunciada també en un teatre, el Teatre Nacional, que no encara en tramitació al Parlament de Catalunya).

Al final de l´acte, l´alcalde va participar en una fotografia final de màximes autoritats locals de la comarca d´aquesta coalició per testimoniar que donen suport a l´esmentada convocatòria.

Segons González, «no va sorprendre a aquest grup municipal ni la presència de l´alcalde a l´acte ni a la fotografia. Som coneixedors que la coalició que governa l´Ajuntament defensa legítimament els postulats independentistes i que, aquest ajuntament, és membre de l´Associació de Municipis per la Independència, (per acord de Ple que no compartim, però que respectem) amb tot el que això comporta».

Cartes a Secretari i Intervenció

Tanmateix, el PSC també considera necessari que el Ple Municipal es doni per assabentat que, amb data 5 i 6 de juliol, el Ministeri de la Presidència i per a les Administracions Territorials va enviar sendes cartes (núm. de registre d´entrada 2017043040 i 2017043290) dirigides a la Secretaria i a la Intervenció municipals, alertant-los de la necessitat d´ "evitar actuacions de la Corporació que siguin contràries als advertiments del Tribunal Constitucional".

I, per tant, «des del respecte a les legítimes posicions que cadascú defensem en democràcia: les independentistes, les federalistes o les que propugnen l´status quo; aquest grup municipal formula solemnement el prec que el nostre Ajuntament i el seu alcalde al capdavant actuïn en aquesta qüestió (com han de fer i fem en totes les altres de la nostra competència) amb estricte respecte a la legislació vigent i als pronunciaments judicials, sense posar en compromís la seguretat laboral ni patrimonial dels funcionaris públics que té al seu càrrec».

I, finalment, que, quan faci el cas, «respecti els informes que el Secretari General de la Corporació i la Interventora accidental hagin de fer en l´estricte compliment de les seves competències, ja sigui en aval o com a informe negatiu de les actuacions que es puguin ordenar des de l´Alcaldia o de la resta del govern de la ciutat».