Manresa té 61 parcs infantils que, segons un estudi encarregat pel govern municipal, necessiten una inversió de 583.000 euros (705.000 euros comptant l'IVA): 438.000 euros per a la millora del paviment i 145.000 euros per adequar els elements de joc en mal estat.

Aquesta informació va ser aportada pel president del grup municipal del PSC, Felip González, en el ple de dijous a la nit.

Segons González, la situació dels parcs varia molt, i mentre n'hi ha que només caldria gastar 122 euros per considerar que els jocs que ofereixen es troben en bones condicions, n'hi ha d'altres, com el de la plaça d'Espanya, que, sense comptar la despesa per millorar el paviment, necessiten 38.000 euros d'inversió perquè deixi de representar un perill per a les nenes i els nens que l'utilitzen.

El polític socialista va explicar que si podia facilitar aquesta informació en la sessió plenària era perquè la tenia després d'haver-la sol·licitat per escrit al govern.

Les dades van emergir en el debat generat a l'entorn de la moció presentada per la CUP en la qual sol·licitava que l'Ajuntament revisés la seguretat dels parcs infantils de la ciutat que puguin ser insegurs per a la canalla que hi va a jugar, tenint en compte que s'ha hagut de clausurar un dels jocs del parc de la plaça d'Espanya, la inseguretat del qual va treure a la llum Regió7.

La moció va ser aprovada per unanimitat després de ser esmenada pel govern municipal.

L'acord és que l'Ajuntament actuarà immediatament en el parc infantil de la plaça d'Espanya en funció dels informes tècnics municipals sense descartar la retirada del joc principal que actualment està tancat, i la seva substitució per altres elements de joc provisionals.

L'Ajuntament es compromet a incloure la renovació d'aquest joc de la plaça d'Espanya entre les actuacions del Pla de Xoc corresponent al 2018, un pla que prioritzarà en els anys successius la millora dels parcs infantils de la ciutat, tenint en compte els resultats de l'informe esmentat.

A més, s'incrementarà el seguiment i la revisió d'aquests espais i es vetllarà pel manteniment constant per tal de garantir el seu bon funcionament. La renovació dels espais de joc es farà seguint els criteris d'accessibilitat.

La primera notícia del mal estat dels jocs, sobretot el principal, del parc infantil de la plaça d'Espanya la va donar aquest diari el dia 22 de juny després de recollir el malestar de famílies perquè l'espai tenia una dotzena de claus rovellats que podien ferir els infants.

Dos dels jocs tenien taulons desplaçats o directament desapareguts que podien provocar caigudes. A causa d'aquest i altres problemes, l'Ajuntament va decidir clausurar el joc principal envoltant-lo amb tanques.