La setmana vinent, en la reunió de govern de dimarts, és previst que s'aprovi el relleu del manresà Antoni Llobet, secretari de Polítiques Educatives del departament d'Ensenyament des del febrer del 2016, per Joan Mateo, ara president del Consell Superior d'Avaluació del Sistema Educatiu, i que ja havia ocupat el càrrec de Llobet abans que aquest el substituís. És el segon canvi de la nova consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, en menys de 24 hores, després del de la secretària del departament, Maria Jesús Mier.

Ahir, Llobet va valorar per a Regió7 la seva substitució com un fet natural. «Hi ha hagut un relleu al capdavant del departament i, si hi ha un relleu, vol dir que comença una nova etapa i ha de ser amb l'equip i les decisions que prengui la persona que s'incorpora». I, per part seva, «deixant pas perquè es pogués organitzar de la manera que vulgui, i ja està». «La consellera i jo vam parlar que si s'obria aquesta nova etapa, personalment, em semblava que el més correcte per a tots plegats era que fos realment nova». Afirma que va ser una decisió conjunta.

Una lectura no acceptable

Per a Llobet, qui tingui ganes de relacionar el seu canvi amb el referèndum de l'1 d'octubre i la sospita que s'estan apartant les persones menys afins, «deu estar en el seu dret, però no és gaire rigorós, ni acceptable». «Que no hi té res a veure és evident, perquè, si no hi hagués hagut cap canvi al departament d'Ensenyament, jo hi seguiria. Està clarissím. Evidentment, es pot dir quant temps falta per a l'1 d'octubre, però, aquí, l'important, és quant temps fa que hi ha hagut un canvi de consellera. El motiu és aquest». Ponsatí va rellevar Meritxell Ruiz el 14 de juliol.

A partir d'ara, deia, «es tracta de tancar una etapa de sis anys al servei de l'administració pública, entre l'Ajuntament i el departament d'Ensenyament, on he aportat coses que han estat bones i, segurament, també he comès errors, però amb el màxim esperit de servei públic, que és el que em mou».

L'exregidor manresà, llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona i mestre de professió, va preferir no fer plans de futur, tenint en compte que al llarg dels anys les feines li han arribat de manera bastant inesperada. Abans dels últims càrrecs que ha desenvolupat a la Generalitat (vegeu el desglossat de sota), també va ser delegat ter-ritorial a la Delegació Territorial d'Ensenyament a Barcelona Ciutat, amb la consellera Carme-Laura Gil. Si no hi ha novetats, «tot em porta a reprendre la meva activitat principal, que és la de professor d'institut».