? L'equip de govern de l'Ajuntament de Manresa havia de reunir els grups municipals abans del 31 de juliol per avaluar conjuntament de quina manera s'havia de poder donar compliment als acords de ple de creació de la figura del síndic de greuges municipal.

El compromís es va complir ahir, però per deixar aparcada l'acció.

Era el tercer intent després que el ple hagués aprovat en dues ocasions la creació de la figura del síndic de greuges municipal, però tampoc va tenir el resultat esperat, sobretot per al grup municipal promotor de la iniciativa: el PSC.

El ple de l'Ajuntament de Manresa va aprovar el desembre del 2014 (amb el vot a favor de tots els grups municipals excepte de la CUP), i va ratificar el novembre del 2015, la creació de la figura institucional Síndic Defensor de la Ciutadania Local, existent en altres municipis de Catalu-nya, considerant que seria una bona manera d'acostar la tasca municipal a la ciutadania. La iniciativa també es va incloure en els compromisos de treball del Pacte de Ciutat.

El síndic s'havia de posar a treballar durant l'any 2015, un cop elaborat de forma conjunta i consensuada amb la resta dels grups polítics municipals un reglament de funcionament.