Després que el govern de CDC i ERC hagi fet pública la seva decisió de desestimar la creació del Síndic de Greuges Local, la CUP de Manresa ha emès una nota de premsa on manifesta que el pas enrere de l'equip de govern és una nova mostra del poc respecte dels dos partits pels compromisos electorals i pels acords del ple municipal.

La CUP, que en el moment de la primera aprovació de la figura del síndic es va abstenir en la votació amb uns arguments molt similars als que ara utilitza l'equip de govern, no posa en dubte la idoneïtat de la decisió, però sí que considera «vergonyós» que CDC i ERC hagin estat «jugant a la confusió» en aquest tema sensible.

La Candidatura recorda que els dos partits duien la proposta al seu programa electoral, i que la iniciativa s'havia aprovat dues vegades al ple municipal. A més, la creació del síndic era un dels compromisos del Pacte de Ciutat.

La formació anticapitalista lamenta les formes de l'equip de govern, que ha tornat a «jugar amb els terminis per saltar-se un acord de ple», i que en cap moment ha intentat debatre la mesura ni amb els partits de l'oposició ni amb les entitats del Pacte de Ciutat, algunes de les quals fa temps que intentaven col·laborar en la creació de la figura del síndic.

La CUP creu que la desestimació «no és cap mala notícia», però que el procés que es va encetar el desembre del 2014 i s'ha tancat abruptament ara és un cas clar de «menyspreu al ple i a la ciutadania» perquè els compromisos electorals no poden ser promeses buides sinó projectes viables, i els acords de ple no són resolucions optatives sinó compromisos d'obligat compliment.