Vint-i-cinc joves d'entre 16 i 29 anys han presentat els seus treballs de fi de curs i han exposat els seus objectius professionals davant d'empresaris i comerciants convocats per Ampans. Es tracta de joves que han finalitzat amb èxit els 2 cursos de comerç electrònic i xarxes socials, de 250 hores cadascun, dins del programa Singulars del pla de Garantia Juvenil, finançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu.

Són joves que en el moment d'iniciar els cursos no treballaven ni cursaven cap estudi, i amb un tret en comú: mostraven interès pel món digital i dedicaven bona part del seu temps personal a Internet i les xarxes socials.

Durant 6 mesos Ampans ha format aquests joves perquè puguin treure rendiment al temps que hi dediquen i fer-se un futur professional. Un cop finalitzada la formació, els joves continuaran vinculats al programa fins a final d'any, temps en el qual des del Servei d'Inserció d'Ampans se'ls seguirà acompanyant en el procés de pràctiques i en la recerca activa de feina.

Els cursos de comerç electrònic i xarxes socials impulsats per Ampans per a joves que requereixen orientació i suport han tingut la tutoria de l'expert en el món digital Lluís Serra. Segons Serra, aquests joves tenen nombrosos seguidors a les xarxes socials, són emprenedors, amb capacitat creativa i han demostrat visió estratègica i comercial.

Pensar diferent

Per al formador i consultor digital són sorprenents i capaços de pensar diferent, però «necessiten un acompanyament especialitzat i professional per projectar-se i demostrar les seves habilitats, especialment en el cas dels joves amb síndrome d'Asperger que han participat en el curs i que han de superar les barreres que els posa la societat per desconeixement».

Ampans contractarà 3 dels joves participants del curs als quals ha encarregat un projecte de comerc electrònic dels seus productes. Es tracta de 3 joves que Ampans acompanyarà i als quals donarà suport en el desenvolupament del projecte.

El programa Singulars contempla un tercer curs, aquest, de màrqueting digital, que començarà el setembre. La durada total d'aquesta formació dins del programa Singulars és de 250 hores de formació.

Ampans i Intermèdia són les entitats encarregades de gestionar el programa a Manresa i Barcelona, respectivament, amb un total de 90 places. La iniciativa s'emmarca dins la Convocatòria Singulars, que té per objectiu reforçar l'ocupabilitat de joves no integrats als sistemes d'educació.