Els propers dies es posen en marxa diversos canvis de mobilitat, que ja quedaran implantats de manera definitiva al sector de la Bonavista. Dimarts començarà a funcionar la rotonda situada entre la via de Sant Ignasi, Bertrand i Serra i Remei de Dalt, i s´invertirà el sentit de la circulació al carrer Joan XXIII, el carrer Bilbao (entre plaça Sant Jordi i carrer Caritat).

Igualment, s´estableix el doble sentit de circulació a l´avinguda Bertrand i Serra, entre el carrer Bisbe Comas i la nova rotonda, mentre que el carrer Mn. Jacint Verdaguer, entre plaça Sant Jordi i carrer Hospital, serà de sentit únic, direcció Verge de l´Alba-Hospital.

Tot plegat comportarà canvis en les àrees de recollida de residus i també una modificació de la línia 4 de transport públic.

D´altra banda, és previst que la setmana següent, concretament els dies 8 i 9 d´agost, es posin en funcionament altres canvis importants en la mobilitat. Dimarts dia 8 s´establirà com a sentit únic la carretera del Pont de Vilomara, entre Mn. Jacint Verdaguer i carrer Viladordis. Així doncs, els dos carrils seran sentit pujada. Igualment, s´establirà doble sentit de circulació en l´últim tram de l´avinguda Bertrand i Serra, entre carretera del Pont i plaça del Remei

L´endemà, dimecres dia 9, s´invertirà el sentit de circulació al darrer tram del carrer Gaudí, entre carretera de Vic i plaça M. Matilde Almendros, i també capgirà el sentit del trànsit en un tram del carrer Trieta, entre Sant Cristòfol i Gaudí.

El detall de tots els canvis de mobilitat:

Dimarts, 1 d´agost

1. S´invertirà el sentit de circulació de:

Carrer Joan XXIII: Els vehicles accediran al carrer Joan XXII des de la nova rotonda construïda a la cruïlla amb els carrers Via Sant Ignasi - Bertrand i Serra - Remei de Dalt - Joan XXIII i circularan en direcció a pl. Sant Jordi. S´habilitarà estacionament en ambdós costats en aquest vial.

Carrer Bilbao, tram entre pl. Sant Jordi i carrer Caritat: Els vehicles accediran al carrer Bilbao i Joan Jorba des de la Pl. Sant Jordi provinents dels carrers Joan XXIII i Mn. Jacint Verdaguer.

Plaça del Remei: Els vehicles accediran a la plaça del Remei des de la nova rotonda construïda a la cruïlla amb els carrers Via Sant Ignasi - Bertrand i Serra - Remei de Dalt - Joan XXIII i circularan en direcció al carrer Bisbe Comas.

2. Doble sentit de circulació:

Av. Bertrand i Serra (tram Plaça del Remei): S´establirà el doble sentit de circulació a l´Av. Bertrand i Serra entre els carrers Bisbe Comas i la nova rotonda construïda a la cruïlla amb els carrers Via Sant Ignasi - Bertrand i Serra - Remei de Dalt - Joan XXIII.

3. Sentit únic:

Carrer Mn. Jacint Verdaguer, tram entre pl. Sant Jordi i carrer Hospital: Els vehicles accediran a aquest tram de carrer des de pl. Sant Jordi provinents dels carrers Bisbe Comas - Mn. Jacint Verdaguer o bé des de carrer Joan XXIII i continuaran per Pl. Cots - Verge de l´Alba o bé carrer Hospital. Es senyalitzarà estacionament en bateria en el tram entre pl. Sant Jordi i carrer Reparadores.

4. Canvis en les àrees de recollida de residus:

Carrer Joan XXIII: Les àrees de recollida de residus (rebuig, orgànica i envasos) del carrer Joan XXIII núm. 8 es trasllada a l´altre costat de carrer, afegint a l´àrea actual els contenidors de paper i vidre.

Carrer Bilbao: Les àrees de recollida de residus (rebuig, orgànica i envasos) del carrer Bilbao números 14, 17 i 22 s´eliminaran i es crearan dues àrees de recollida de rebuig, orgànica, envasos paper i vidre a carrer Bilbao núm. 13B i al carrer Caritat núm. 17.

Carrer Caritat: Els contenidors de paper i vidre situats al carrer Caritat 7-9 s´agruparan a l´actual àrea de rebuig, orgànica i envasos situada al arrer Caritat núm. 3-5.

Plaça del Remei: L´àrea de recollida de residus (rebuig, orgànica i envasos) de la plaça del Remei núm. 4-5 es trasllada a l´altre costat de carrer, just davant de la ubicació actual.

5. Modificació del transport públic:

La Línia 4 Font - Valldaura modificarà el seu recorregut al carrer Bisbe Comas per accedir a l´Av. Bertrand i Serra (doble sentit de circulació) en direcció a Via Sant Ignasi, on recuperarà l´itinerari habitual. La parada "CAP Barri Antic" es traslladarà del carrer Joan XXIII núm. 18 a la Via Sant Ignasi núm. 103.

Dimarts, 8 d´agost

1. Sentit únic:

Ctra. Pont de Vilomara, entre carrers Mn. Jacint Verdaguer i Viladordis: A partir d´ara, els dos carrils seran en sentit ascencendent. Els vehicles que accedeixin a aquest tram de Ctra. Pont de Vilomara des dels carrers Mn. Jacint Verdaguer, Bertrand i Serra, Trieta, Lluís Argemí de Martí i Av. Francesc Macià circularan en sentit ascendent, en direcció carrer Viladordis.

Els vehicles podran sortir d´aquest tram de Ctra. Pont de Vilomara pels carrers passatge de la Mercè, Bertrand i Serra, Sant Joan d´en Coll, Lluís Argemí de Martí, Foneria i Av. Francesc Macià.

Es posarà en funcionament l´ampliació de la semaforització de la cruïlla de Ctra. Pont de Vilomara - Bertrand i Serra - Sant Joan d´en Coll, que regula l´accés de vehicles a aquesta cruïlla i regula el passos de vianants (es crea un nou pas de vianants semaforitzat a Ctra. Pont de Vilomara).

2. Doble sentit de circulació:

Av. Bertrand i Serra (tram Ctra. Pont de Vilomara - Plaça del Remei): S´establirà el doble sentit de circulació al Av. Bertrand i Serra la Ctra. Pont de Vilomara i la plaça del Remei (ja establert en doble sentit de circulació), per tant s´estableix Bertrand i Serra en doble sentit de circulació en la totalitat del carrer, entre Ctra. Pont de Vilomara i via Sant Ignasi.

Dimecres, 9 d´agost

1. S´invertirà el sentit de circulació

Carrer Gaudí, entre Ctra. Vic i pl. M. Matilde Almendros: Els vehicles accediran al carrer Gaudí des del carrer Sant Joan d´en Coll provinents de Ctra. Pont de Vilomara, o bé des de passatge Mercè provinents de Ctra. Pont de Vilomara Es posarà en funcionament l´ampliació de la semaforització de la cruïlla Ctra. de Vic - Pare Clotet - Gaudí, que regularà l´accés de vehicles a aquesta cruïlla i el passos de vianants (es crea un nou pas de vianants semaforitzat a Ctra. de Vic).

Carrer Trieta, entre carrer Sant Cristòfol i carrer Gaudí: Els vehicles podran accedir a carrer Trieta des del carrer Sant Cristòfol (o bé ja provinents del carrer Trieta des del carrer Sabadell - Sant Joan d´en Coll) i continuar en direcció al carrer Gaudí o a Ctra. Pont de Vilomara.

2. Modificació del transport públic:

La Línia 8 Perimetral - Estacions modificarà el seu recorregut al carrer Sant Antoni M. Claret (sortida estació bus) per continuar per Ctra. Santpedor, pl. Bonavista, Bisbe Comas, Bertrand i Serra, Ctra. Pont de Vilomara, Sant Joan d´en Coll i Gaudí, on recuperarà l´itinerari habitual.