El parc de l'Agulla serà més visible des de l'exterior amb les obres de substitució de l'antiga tanca perimetral per una altra de menys mallada. Ricard Tomàs, director d'Operacions, adjunt a gerència, d'Aigües de Manresa, ha explicat que es treballa perquè l'obra de millora del perímetre del parc, amb la substitució del tancament actual, estigui enllestida per festa major.

El nou sistema també serà metàl·lic, construït amb panells rígids de tres colors de la gamma del verd. L'actuació es farà en pràcticament 900 metres lineals.

També es milloren els 6 accessos secundaris del parc, que tindran el mateix acabat que la nova tanca. Les portes principals de la carretera Santpedor i del sector del Centre de Visitants es faran noves, corredisses (amb motor) i d'una amplada de 10 metres, que és superior a l'actual, «amb l'objectiu de millorar l'accés i l'evacuació del parc en les jornades de més afluència», assegura.

A la vegada, i per adaptar la tanca a la previsió d'un nou projecte d'urbanització del sector, es modificaran els dos punts rodons que toquen a la carretera de Santpedor, amb la construcció d'uns 80 metres de muret. Aquesta actuació no alterarà els itineraris actuals de circulació de vehicles

La inversió prevista és de 60.000 euros, i inicialment es calculava que ja hagués finalitzat el mes de juny.

Fredi Puig, director Tècnic d'Aigües de Manresa, ha afegit que les obres que estan duent a terme la Junta de La Sèquia i Aigües de Manresa permetran retirar les tanques que durant trenta anys han envoltat el parc i que estan «molt envellides». El sistema nou també és metàl·lic, però de panells rígids d'un tipus similar al que s'ha fet servir al recinte dels Dipòsits Nous, « amb una mica de decoració en tres colors de la gamma dels verds».

Mig milió d'euros

Aquesta actuació forma part de la inversió de mig milió d'euros per millorar el parc de l'Agulla i adequar els aparcaments prevista per Aigües de Manresa i la Junta de la Sèquia.

D'aquest paquet d'inversió forma part l'actuació duta a terme per modernitzar les tres àrees de jocs infantils que hi ha a l'interior del parc. Havien quedat obsoletes i es van remodelar de cap a peus i es van adaptar a la normativa.