El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha iniciat els treballs previs per millorar la incorporació a la C-55 en sentit nord des del polígon industrial de Bufalvent a Manresa.

Els treballs tenen un pressupost de 105.000 euros i és previst que finalitzin aquest mateix mes d'agost.

Aquesta actuació permetrà millorar la seguretat i la fluïdesa del trànsit, especialment en les hores punta. Per aquest àmbit, circulen diàriament uns 36.000 vehicles de mitjana.

Les obres consistiran en la formació d'un carril de canvi de velocitat d'uns 70 metres de longitud.

Aquesta incorporació se situa entre un pas superior i la sortida a la carretera de Viladordis i connexió amb la C-16.

A més de la construcció del car-ril, els treballs inclouran l'adequació de la senyalització i l'abalisament.

Es tracta d'una nova actuació a la ronda est de Manresa que s'afegeix a les obres que hi ha en marxa a la carretera de Viladordis, en el tram de 900 metres que va des de l'altura de la torre Busquet, sortint de Manresa pel barri de la Sagrada Família, fins a l'accés al nucli rural de Viladordis.

Aquesta actuació durarà 8 mesos, costarà 1,9 milions d'euros i no comportarà afectacions en el trànsit, llevat de moments molt puntuals en els quals sigui imprescindible. L'executa l'empresa Dragados. Per aquesta carretera hi circulen cada dia més de 4.000 vehicles.

Passada la torre Busquet i passat el pont de la ronda exterior de Manresa, s'habilitaran sengles rotondes de 48 metres de diàmetre.