Entitats de la comarca del Bages han donat a conèixer a la Fundació Althaia la seva intenció de donar suport i activar iniciatives per recaptar fons per al nou Hospital de dia d'Oncologia i Hematologia. La primera de les propostes serà a Súria, el dia 3 del proper mes de setembre, a les 11 del matí, i rep el nom de Barbers Solidaris.

Durant aquella jornada, barbers i perruquers locals i de diferents punts de l'estat s'ubicaran sota unes veles al costat de l'estació d'autobusos de Súria per afaitar o tallar els cabells a canvi d'un donatiu a tothom qui ho vulgui, sempre amb la voluntat que els diners recaptats siguin per a una finalitat tan solidària com el nou hospital de dia.

Aquesta proposta a favor de l'atenció oncològica se sumarà a la caminada a Montserrat que anualment organitzen els Mossos d'Esquadra de la Catalunya Central i a la cursa popular que es va celebrar aquesta primavera a Sant Vicenç de Castellet.

A Sant Fruitós de Bages també s'han començat els preparatius per fer una marxa que passarà per Sant Benet, paratges del Llobregat i les tines del Flequer.

Entitats com el Gremi d'Hoteleria i Turisme del Bages duran a terme altres iniciatives en els propers mesos amb el mateix objectiu d'implicar-se en la campanya.

Un equipament nou

La Fundació Althaia porta a terme un model d'atenció integrada del pacient oncològic que contempla no només els aspectes assistencials, sinó també una sèrie de serveis complementaris que tenen en compte aspectes psicològics i emocionals, fonamentals per als malalts i les seves famílies.

El projecte d'un nou hospital de dia, que estarà dotat dels recursos adients, començarà a fer-se realitat ben aviat.

Althaia vol que els espais també contribueixin a aquesta visió integral o holística de l'atenció amb uns nivells de calidesa, confort i intimitat que ajudin a afrontar la malaltia.

Actualment, aquest hospital de dia està en funcionament a la zona antiga de l'Hospital de Sant Joan de Déu.