Fa un any es va crear la primera comunitat Pokémon Go a Manresa amb la intenció d'organitzar trobades. De fet, no n'han hagut de convocar perquè amb la nova actualització el joc s'ha tornat més cooperatiu. A més, el joc s'ha convertit en una manera de conèixer gent i sociabilitzar-se. Fins i tot, queden encara que no sigui per jugar.

Amb aquesta nova mecànica de joc reconeixen que «molta gent que havíem deixat de jugar-hi, hi hem tornat», explica Ezequiel Comellas, un dels jugadors que s'hi han tornat a engrescar. Entre ells es comuniquen per un grup de Whatsapp que aplega unes vuitanta persones. També s'avisen a través de la pàgina de Facebook Pokémon Go Manresa.

Reconeixen que l'aplicació ha ajudat a lluitar contra el sedenterisme. «A Sant Vicenç de Castellet, hi ha nens que es desplacen en bicicleta i d'altres que van corrent amunt i avall», explica Sara Ferrer, una jugadora des dels inicis del joc. «I no només hi juga la canalla, també hi ha gent de seixanta anys que abans no sortia de casa. I ara la dona li demana que per on para!».

A causa de la nova actualització, el boom del Pokémon Go no ha anat a la baixa. També hi influeix que és època de vacances, i molts tenen més disponibilitat. Com ells, altres jugadors d'arreu del Bages es reuneixen cada dia per anar a caçar pokémons.

D'altra banda, encara topen amb la incomprensió de molta gent envers el joc. «El Pokémon Go encara el critica molta gent i jo veig que tothom està enganxat al mòbil, al Facebook i als grups de Whatsapp, però per això ningú hi diu res», explica Ferrer. Creuen que un dels factors de les crítiques és el desconeixement del joc. Per a ells, és una manera de conèixer gent i combatre el sedenterisme.