Tot i que l'Ajuntament de Manresa va explicar en la presentació del cartell de la festa major què és la trama geomètrica que es veu dins del cor que protagonitza la imatge, és molt probable que la majoria dels ciutadans que vegin la imatge penjada als fanals o al programa de la festa es preguntin què és o quin significat té.

Per ajudar els manresans a descobrir-ho, i per tenir una idea de quants ho deuen haver deduït correctament, Regió7 va publicar dijous a la tarda al web ( www.regio7.cat) una enquesta interactiva amb diferents possibilitats, una de les quals és la correcta.

Fins al tancament d'aquesta edició, de les 166 persones que van participar en el joc, només 84, és a dir, el 50,6%, van escollir l'opció encertada: «Un detall de l'àliga de la ciutat». S'escau que, enguany, l'àliga celebra el seu 25è aniversari. Els altres lectors van elegir alguna altra de les opcions proposades per aquest diari, unes més versemblants que altres. La segona resposta més votada va ser «Un fragment en primer pla d'un escut dels armats de Manresa», que va obtenir 30 vots (18,1%). La tercera (13,9%) va ser «Teules futuristes inspirades en les cúpules del Casino i ca la Buresa». La quarta va ser «Un detall d'un vestit medieval inspirat en 'Juego de Tronos'» (13 votants, 7,8%). Van seguir «Un ornament de la capa de Pere III» (9 votants, 5,4%), «Una imatge al microscopi d'una ametlla de la Llum» (5 votants, 3%) i «Un fotograma de la mítica pel·lícula avantguardista 'Metrópolis'» (2 votants).

Si bé el 92% dels vots han estat emesos des de territori espanyol, alguns han vingut de molt lluny: 3 de Xile, 3 de Kirguizistan, 1 de Rússia i 1 de Botswana.