A les 12 del migdia a la plaça de Crist Rei de Manresa. Aquesta era l'hora i el punt escollits pels jugadors de Pokémon Go. Una vintena de persones es van acostar per aconseguir algun dels llegendaris. El llegendaris són criatures especials i destaquen pel seu poder únic i excepcional, en comparació de la resta de criatures dels dibuixos japonesos. Generalment els Pokémon llegendaris tenen un grau de dificultat elevat per capturar-los perquè són difícils de trobar.

El joc aplega gent de diferents edats, fins i tot, mares que acompanyen els fills perquè puguin jugar. La majoria de jugadors arriben amb el mòbil a la mà, però alguns porten una de les polseres que venen per jugar sense estar pendent del mòbil. Una polsera que els indica si hi ha alguna pokeparada a prop, un dels punts del joc per aconseguir objectes, o si hi ha algun pokémon per capturar. Només amb la vibració de la polsera, saben que alguna cosa passa en el joc. Només han de pitjar un simple botó. Si s'il·lumina en diversos colors, han aconseguit el Pokémon. Malauradament, el color vermell existeix i això vol dir que se'ls ha escapat. Són pocs els que porten la polsera, per l'elevat cost. Encara que ara es pot trobar a meitat de preu.

Cal destacar que Niantic, la companyia creadora del joc, el 2012 va desenvolupar el joc d'estratègia i geolocalització Ingress. De fet, Pokémon Go utilitza el mateix mapa i alguns dels punts estratègics d'Ingress. Des de final de juliol, Niantic activa cada setmana diferents llegendaris que, si no fos per la nova manera de jugar en grup, les incursions, seria molt complicat d'aconseguir. De fet, les incursions són uns esdeveniments que convicen a lluitar amb altres jugadors per derrotar a un Pokémon de més nivell.

El primer llegendari va ser l'Articuno, que va aparèixer la setmana passada. A Manresa, en la primera incursió es van organitzar quatre grups de vint persones. Concretament, a la plaça de la Creu es van aplegar fins a quaranta persones. Aquesta setmana es pot capturar Moltres, i a partir del 7 d'agost, serà el torn de Zapdos.

A la pantalla es visualitzen els carrers de la ciutat on són en aquell moment. A la plaça de la Independència observen que hi ha una incursió. De seguida es posen d'acord i ràpidament es desplacen fins al lloc on es troba el llegendari, Moltres. Per aconseguir-lo no hi ha rivalitats, jugadors de diferents equips s'uneixen. Durant el camí, rialles, anècdotes i nervis per arribar al lloc i saber si el podran aconseguir,

Un cop en posició, s'organitzen per veure qui vol intentar lluitar contra el llegendari. Per poder participar-hi es necessita un passi que es pot aconseguir gratuïtament a mesura que vas jugant o adquirint alguns dels paquets que hi ha a la venda.

Abans de començar, demanen ordre i que es col·loquin correctament per no molestar la gent que passa pel carrer. Cada cop que es paren en un punt de la ciutat, intenten crear consciència i sempre recalquen que intentin destorbar el mínim possible.

Arriba el moment i tothom està a punt. Cadascú situa els pokémons més poderosos de què disposa. Un compte enrere indica que aviat començarà la batalla. Silenci, tots concentrats. Quan el comptador arriba a zero apareix un dels llegendaris, el Moltres. Tots a l'uníson intenten lluitar tan ràpidament com és possible per afeblir-lo. Ningú treu els ulls de la pantalla del mòbil. Al cap d'una estona, ho han aconseguit. El pokémon llegendari ha estat derrotat. Ara només els més hàbils podran intentar capturar-lo amb les boles que han aconseguit com a premi.

Tot i la calor, els jugadors de Pokémon es van desplaçant per la ciutat. Acaben de visualitzar un altre llegendari a l'avinguda de les Bases. És l'hora d'acomiadar-se, alguns d'ells van cap a casa, d'altres continuen jugant i, com diu el més petit de la colla: «A veure si demà ens veiem».