Els regidors de Seguretat Ciutadana, Josep Maria Sala, i de Protecció Civil, Jaume Torras, acompanyats dels tècnics municipals Montse Cambray i Alfons Sánchez, van explicar aquest dijous en roda de premsa el desplegament dels plans d'autoprotecció de la festa major i les mesures de seguretat que es prendran per garantir el gaudi de la festa.

En aquesta edició de la festa, el muntatge de la pirotècnia al parc de l'Agulla es durà a terme un dia abans, i no al mateix dia com s'havia fet altres anys.

En el Centre de Control d'Alarma i Comunicacions de Protecció Civil es compatarà amb la presència dels representants de les policies locals de Manresa, Sant Fruitós, Santpedor, Mossos, Policia Nacional, Guàrdia Civil, ADF Pla de Bages, Creu Roja, SEM, i els serveis de Manteniment i Cultura de l'Ajuntament.

Pel que fa al correfoc, un any més el centre de coordinació es muntarà a la plaça d'Europa. Es disposarà de la presència de Creu Roja, amb 30 sanitaris a peu, situats en el recorregut i senyalitzats amb banderoles, i 2 de fixos a l'hospital de campanya, i 8 ambulàncies.

SEM i Althaia seran presents a l'hospital de campanya amb 1 metgessa, 1 infermera i 1 administrativa, i a la Clínica Sant Josep es disposarà d'1 oftalmòleg present durant tot el correfoc.

L'ADF Pla de Bages hi aportarà 1 vehicle tot terreny amb 1 voluntari de l'ADF, 1 bomber i 1 sanitari.

Igualment, hi haurà representants de tots els cossos de seguretat, incloent-hi els caps operatius del dispositiu comú de Mossos d'Esquadra i Policia local, que supervisaran junts el desenvolupament del servei fins a la finalització dels actes.

Durant tota la festa major hi haurà muntada a la plaça de Sant Domènec una caseta d'obra, cedida per l'empresa Cots i Claret, per fer front a les primeres intervencions mèdiques, a més de les ambulàncies i equips a peu de Creu Roja, que hi haurà durant tots els actes segons l'afluència de públic.

Miquel Martínez, sotscap de la Policia Local, ha destacat el reforç dels torns habituals de treball amb una cinquantena de presències policials.