Les obres per construir uns nous accessos a l’edifici del Museu Comarcal, que seran els principals, comencen a oferir resultats visibles. Els operaris han iniciat el buidatge de la paret mitgera per fer l’obertura que comunicarà l’edifici amb els nous accessos.

L’actuació a l’antic col·legi de Sant Ignasi es fa a la banda de la nova plaça que encara cal urbanitzar, al solar que, abans del 1936, ocupava l’església de Sant Ignasi i on, fins al 2015, hi va haver la Sala Ciutat. Entre altres, els nous accessos permetran accedir al claustre de l’edifici per aquesta plaça.

Per interconnectar la part vella amb la nova, tal com han explicat a Regió7 fonts de l’empresa responsable de les obres, Fertres Construccions, abans de foradar la façana de dalt a baix, caldrà estintolar l’edifici per evitar ensurts. Això s’aconseguirà mitjançant la instal·lació de dues bigues de reforç, operació que es durà a terme durant tot el dia de dilluns.

Posteriorment, una vegada assegurat l’edifici per poder-hi treballar amb tranquil·litat, ja es podrà procedir a continuar el buidatge de la paret mitgera per fer la connexió amb els nous volums, que aniran de la planta baixa a la segona. A la baixa, connectaran amb el claustre; a l’entresòl, amb l’entrada al museu per la rampa que ja hi ha construïda a un lateral interior del claustre fruit de les actuacions anteriors que s’han fet a l’edifici; i a la primera i segona plantes, amb sales del museu.

A banda d’habilitar uns accessos adequats per a l’equipament, situats a la façana que va quedar visible amb l’enderroc de la Sala Ciutat, a la part d’aquesta mitgera on no hi haurà els nous accessos, que només n’ocuparan una part, es preservaran les petges de l’estructura de l’antiga església que hi han quedat visibles.

Les obres, iniciades el juny, tenen un pressupost de 692.000 euros. Els nous volums, segons un projecte redactat per l’equip tècnic de l’Ajuntament, encabiran un espai de recepció i informació del conjunt de l’equipament i uns espais de vestíbul i d’accés al museu.