Els organitzadors del correaigua de Manresa han anunciat aquest matí via Twitter la suspensió de l'acte amb motiu de l'atac terrorista que va tenir lloc aquest dijous a la tarda a Barcelona. Segons ha pogut saber Regió7, la nova data prevista per al tradicionalment acte d'obertura de la festa manresana serà el dia 2 de setembre amb el mateix horari i recorregut que s'havia de seguir demà.

També han caigut del calendari festiu la moscada i el correfoc infantil, igualment suspesos en senyal de dol. En aquest cas, també està previst que finalment es puguin celebrar, tot i que el dia 3 de setembre.

Altres actes que també han quedat suspesos, tot i que encara es desconeix si es recuperaran, són la trobada de bateries i la caminada nocturna que s'havien de fer aquest dissabte i la cercavila i la proclamació de l'hereu i la pubilla de Manresa que estaven programades per diumenge.

Aquesta és la primera vegada que s'anul·len actes de la festa gran de la ciutat com a conseqüència d´un atemptat terrorista.

La suspensió d'alguns dels actes previstos per l'inici de la Festa Major de la capital del Bages era un escenari que es contemplava després que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va decretar, ahir, tres dies de dol oficial a tot Catalunya en motiu de l´atemptat terrorista a Barcelona. També va fer aquest anunci el conseller d´Interior, Joaquim Forn, el qual va especificar la supensió dels actes lúdics previstos.

El conseller d´Interior de la Generalitat va comparèixer per donar informació sobre l´atemptat de Barcelona i va anunciar els tres dies oficials de dol, cosa que també va fer el president Puigdemont a través del seu Twitter. Abans que es fes aquest anunci oficial, diversos ajuntaments ja van informar la suspensió dels actes festius que tenien previstos, com Moià, Cardona o Gironella. En el cas de Manresa, fonts de l´Ajuntament van supeditar, primerament, la decisió vers la seva afectació en la festa major, a les mesures de dol que es decretessin i al seu abast i, posteriorment, una vegada anunciats per la Generalitat els tres dies de dol, a una reunió prevista al consistori per tal d´acabar-ho de decidir.