El Grup Pessebrístic de Manresa està de dol per la mort de Josep Maria Cots i Font, director els últims tres anys del pessebre monumental que cada any l'entitat exposa al Casino per Nadal i que rep milers de visitants. El funeral se celebrarà avui, dijous, a les 12 del migdia a la sala Montserrat de Fontanova.

A l'edició d'enguany del pessebre monumental va compartir la direcció amb Vidal Orive a causa del seu delicat estat de salut.

Cots era vocal de la junta i mestre pessebrista de l'entitat, de la qual va ser soci fundador, l'any 2005. Feia pessebres des dels 15 anys. Va començar fent-ne de tradicionals i després d'artístics, que duia a terme amb guix. Els darrers anys es va especialitzar en diorames que construïa amb materials més dúctils. Ell mateix feia els atuells ornamentals. Era especialista en l'art de la pintura aplicada als pessebres.

Cots, nascut a Manresa fa 72 anys, que era mecànic de professió fins que es va retirar, va morir de forma sobtada. Tot i que tenia la salut delicada des de feia temps, fins al darrer moment va poder fer vida normal i ja estava treballant en el proper pessebre monumental. Va morir a la població de Castellbell i el Vilar, on residia. Deixa esposa, Maria Masferrer, que és tresorera del grup, una filla i tres néts.