Avui dilluns, 4 de setembre, s'iniciaran les obres de condicionament del pàrquing Saclosa, l'antic traçat del carrilet, entre el carrer del Bruc i la plaça de Lluís Companys. Durant els treballs, que tindran una durada de 4 setmanes, es prohibirà l'accés i l'estacionament a la zona, si bé s'hi mantindrà un itinerari de vianants. El pàrquing inclourà 37 places d´aparcament en bateria a una banda, en zona blava, i un itinerari per a vianants a l'altra.

El projecte d'adequació del pàrquing Saclosa, situat sobre l'antic traçat del ferrocarril, ocupa una superfície de 2.936,93 m2. L´actuació té per objectiu racionalitzar-hi l'aparcament, i també millorar la comoditat i seguretat del recorregut de vianants. Per aquest motiu, es delimitarà clarament l'espai d´aparcament i millorarà molt significativament les condicions com a zona de vianants.

El projecte preveu fixar l'aparcament a la zona situada entre l´accés al pàrquing (al carrer del Bruc, a la part més propera a Saclosa) i la sortida (al carrer Sant Fruitós - plaça Lluís Companys). Aquest aparcament serà en bateria i a un sol costat, a la banda del carrer del Bruc. Hi haurà 37 places d'aparcament, regulat en zona blava. Igualment, s'alliberarà l'espai de la banda del carrer Carrió, on hi ha una filera d'arbrat, per a l'ús de vianants, clarament delimitat per una línia contínua de pilones. Fins ara, els vehicles aparcaven també en aquest costat, entre els arbres, cosa que ara es prohibirà per tal de facilitar el recorregut de vianants.

A la zona del pàrquing més propera a la cantonada Saclosa/Bruc, on actualment hi ha una mena de placeta en què també es permet aparcar, s'ampliaran les voreres i es crearà un espai destinat a zona verda per a vianants. Per aquest motiu, en aquests punts s'enderrocaran els elements de separació existents amb els carrers Saclosa i Bruc (barana, muret, parterre) per integrar l´espai dels carrers amb l'àmbit d'intervenció. En aquest punt s´hi plantaran tres arbres i s´hi disposarà una filera de pilones per delimitar l´espai de vianants.

La durada prevista de les obres és de 4 setmanes, durant les quals es prohibirà l'accés i l'estacionament al pàrquing Saclosa. Per als vianants, s'habilitarà un itinerari. Les activitats afectades podran fer les operacions de càrrega i descàrrega. També es permetrà l´accés a un gual existent.

El cost previst de la intervenció és de 45.244 euros, que aniran a càrrec de l'empresa Eysa, concessionària de la zona blava. L'execució del projecte es va incloure en la modificació del contracte amb aquesta empresa que va dur a terme l´Ajuntament de Manresa i que ha estat aprovat recent