El canvi de fabricant de la pirotècnia del correfoc d'aquesta festa major, en concret dels canyardos, que són les bengales que porten els dracs i les fogueres, hauria estat el culpable de l'increment de cremades la nit del correfoc, i no l'augment de la pirotècnia de què van poder gaudir els participants. Aquestes bengales feien més flama i el residu que queia no era una espurna petita sinó un residu més gran que, per tant, costava més d'extingir.

A manca d'una trobada de Xàldiga -organitzadora del correfoc- amb Protecció Civil i Creu Roja per analitzar com va anar la nit de dilluns, aquestes serien les conclusions preliminars de l'entitat, consultada per aquest diari.

D'entrada, i a l'espera de fer-ne una anàlisi més detallada, entre altres factors, Protecció Civil va atribuir a l'increment de la pirotècnia el fet que les assistències d'enguany hagin més que doblat les de l'any passat. De 48 van passar a 103, majoritàriament per cremades i per contusions lleus (vegeu l'edició de dimecres).

Ahir, Oriol Bataller, membre de Xàldiga, va explicar més aquest augment pel canvi de fabricant al qual van comprar la pirotècnia que no pas a l'increment de la mateixa, que va passar dels 240 quilos de l'any passat a 310 aquest, el30% més. Per a Bataller, un fet molt il·lustratiu és que «on hi va haver increment, als punts fixos i a les places, no va provocar un augment dels ferits».