De més d’un centenar de places per poder aparcar de franc a tocar del centre de Manresa a 37 de regulades com a zona blava. Aquest és un dels canvis més substancials que farà el pàrquing Saclosa un cop finalitzades les obres d’adequació que hi van començar ahir, i que és previst que s’allarguin quatre setmanes.

El malestar veïnal pel fet que aquest pàrquing passi a ser de pagament ja s’ha deixat notar i, per a aquest dijous a les 20h, hi ha convocada una assemblea oberta per tractar el tema a l'entrada del pàrquing per la banda del carrer Saclosa.

Més seguretat per als vianants

Un dels avantatges de la nova regulació és que la zona blava farà que hi hagi més rodatge dels vehicles que hi aparquin, i així s’evitarà que s’estiguin hores i/o dies al mateix lloc. Un altre és que s’adequa un espai més segur que no pas ara perquè els vianants puguin anar de cap a cap de l’aparcament, separats amb pilons dels vehicles. Aquest pas per als vianants serà paral·lel als arbres i a les 37 places distribuïdes en bateria.

A la zona del pàrquing més propera a la cantonada del carrer de Saclosa amb el del Bruc, on ara hi ha una mena de placeta on també es permet aparcar, s’ampliaran les voreres i es crearà un espai destinat a zona verda per als vianants. En aquests punts s’enderrocaran els elements de separació existents amb els carrers de Saclosa i el Bruc (barana, muret, parterre) per integrar l’espai dels carrers a l’àmbit d’intervenció. S’hi plantaran tres arbres i s’hi disposarà una filera de pilons per delimitar l’espai per als vianants.

Durant les obres s’ha prohibit tant l’accés com l’estacionament al pàrquing, però s’ha habilitat un itinerari per als vianants. Les activitats afectades a l’interior del recinte podran fer les operacions de càrrega i descàrrega i es permetrà l’accés al gual que hi ha.

El cost previst de la intervenció és de 45.244 euros, que aniran a càrrec de l’empresa Eysa, concessionària de la zona blava.

Recordem que, a partir del 18 de setembre, Manresa passarà de tenir 668 places de zona blava a 1.183 a canvi d’una reducció de la tarifa. La zona blava (que abasta la primera corona, més propera al centre) passarà del preu actual d’1,90 €/h a 1,70 €/h; i la tarifa taronja (segona corona) serà de tarifa reduïda d’1,50 €/h.