Intercanviar i compartir punts de vista per avançar en qüestions com la coordinació entre les entitats i l´Ajuntament i la millora de la imatge del barri és l´objectiu de la reunió que ha tingut lloc entre representants de l´Ajuntament de Manresa i de les entitats, al Casal de les Escodines.

La trobada parteix d´una iniciativa de l´associació de veïns i veïnes del barri, i hi ha assistit l´alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el regidor d´Habitatge i Barris, Joan Calmet; la presidenta de l´entitat veïnal, Carme Carrió; i el responsable del Pla de Desenvolupament Comunitari de les Escodines, Francesc Sol, a banda de representants de diverses entitats i institucions. En concret, de la Fundació Althaia, la Piscina Municipal, la Cova de Sant Ignasi, el Convent de Santa Clara, el Centre de Disminuïts Físics d´Althaia, la Clínica Sant Josep, la mesquita de l´Aranya i el Grup de Diàleg Interreligiós.

Des del barri es demana que es treballi per posar en valor tots aquells aspectes positius que el caracteritzen i com un actiu de la ciutat de Manresa. Igualment, des de les entitats participants, s´ha posat èmfasi en què les Escodines és un barri viu, actiu, dinàmic i participatiu. Les Escodines disposa d´equipaments de ciutat, centres sanitaris i de salut, i és un barri amb patrimoni arquitectònic i amb patrimoni espiritual.

Tant l´alcalde com el regidor han coincidit en què cal seguir potenciant les Escodines i cal afrontar el repte de trencar les percepcions estigmatitzants que s´allunyen de la realitat que es viu entre el veïnat, que no afavoreixen el desenvolupament ple de les Escodines com a barri on dur a terme activitats, passejar i viure.

A la reunió s´ha posat en valor el treball que es porta a terme des el Pla de Desenvolupament Comunitari del barri, un dels més potents del país, i també el Pla Local d´Habitatge de Manresa, que preveu tot un seguit de mesures per la millora del barri tals com enderrocs, rehabilitacions, i altres mesures que ja són en marxa com la creació de nous espais públics urbans. També s´ha assenyalat la importància de facilitar el flux de persones, el trànsit ciutadà i turístic pel barri. En aquest punt, des de l´Ajuntament s´ha comunicat que ben aviat s´impulsaran iniciatives de dinamització.

En la trobada s´ha fet un repàs de les mesures i instruments que des de l´Ajuntament s´han activat i s´activaran en el futur més proper, com la rehabilitació de diverses plantes de la fàbrica de l´Aranya, on un equip de treballadors coordinats pel CIO treballa des de fa mesos per adequar l´espai per a que sigui pel barri. L´alcalde, Valentí Junyent, s´ha compromès a donar suport a la Coral Infantil i l´Escola de Música de les Escodines, programes de treball d´inclusió i d´autoestima i d´accés a la cultura amb la música com a eina cohesionadora.