L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha signat aquest dijous al matí un decret d'alcaldia en el qual dona suport al Referèndum per a l'autodeterminació de Catalunya, convocat per a l'1 d'octubre. El document, de tres punts, expressa el en primer lloc ple suport a la convocatòria i a complir les previsions que es concreten a la Llei del Referèndum; manifesta que es donarà compte d'aquesta resolució al proper Ple Municipal, que tindrà lloc el 21 de setembre; i posa de manifest que es comunicarà aquesta resolució al Govern de la Generalitat, a l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

Confirmació de la disponibilitat per als locals de votació

D'altra banda, l´alcalde de Manresa també ha contestat la carta rebuda dijous al matí, adreçada a ell mateix i signada pel President de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, en la qual es comunica que, d'acord amb la llei 19/2017, de 6 de setembre, aprovada dimecres al Parlament, l'administració electoral del Govern comptarà amb els locals que s'utilitzen habitualment com a centres de votació i que van ser emprats en les eleccions del 27 de setembre de 2015. L'alcalde ha enviat el corresponent correu electrònic per confirmar aquesta disponibilitat.

L'Ajuntament de Manresa forma part de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i ha fet costat al govern de la Generalitat i al Parlament davant la convocatòria del referèndum. El 9 de juny passat, l'equip de govern, que formen CDC i ERC, ja va mostrar el seu suport a la Declaració Institucional del President de la Generalitat sobre la convocatòria de l'1 d'octubre i es va afegir al compromís municipalista manifestat per l'AMI.