Un silenci sepulcral es va apoderar de la Sala Petita del Kursaal quan la ponent va preguntar des de l'escenari: «heu fingit mai un orgasme?». La pregunta la va fer la psicòloga i sexòloga manresana Carla Piqué en una de les set xerrades del TEDx Manresa que es va celebrar divendres. Es va parlar de «Realitat o ficció» i hi van assistir un centenar de persones, el màxim de l'aforament permès, que no van parar de prendre notes durant totes les sessions.

«Construint la pròpia sexualitat» és el títol de la xerrada que va fer Piqué, que va qüestionar el model imperant de la sexualitat basat, va denunciar, en esterotips.

A la jornada també hi van prendre part la realitzadora audiovisual Berta O. Peig; l'emprenedora Alba Rojas; l'artista Marc Sellarès; l'especialista en Internet Ignasi Alcalde; el director de cinema David Victori i l'exintegrant de La Trinca, músic, productor i divulgador científic Josep Maria Mainat. Va parlar d'»Estem sols a l'univers».

TEDx Manresa, que ha complert la seva sisena edició, té com a objectiu aportar idees innovadores a l'actual model de societat.