El programa #Invulnerables contra la pobresa infantil i la FUB organitzen, el dilluns 16 d'octubre, al teatre Kursaal de Manresa, la 1a Jornada de Voluntariat, amb el suport de l'Obra Social la Caixa i CaixaBank. Entre els participants hi haurà Òscar Camps, fundador i director de l'ONG badalonesa Proactiva Open Arms. Guardonat amb el premi Català de l'Any el 2015, Camps oferirà la xerrada titulada «Ens fem a la mar: deixar-se la pell i rescatar vides».

La jornada té per objectiu reivindicar la importància que té el voluntariat i la transcendència del seu impacte transformador en la vida de les persones i de la societat. És per aquest motiu que se centrarà en la repercussió positiva que té el voluntariat.

A banda de la ponència de Camps, també n'hi haurà una de sor Lucía Caram sobre «El voluntariat i el compromís són transformadors», i d'Albert Bosch, sobre «Donar-ho tot: esforç i compromís». A més a més, la jornada també inclourà una taula rodona en la qual es presentaran diferents vies de voluntariat de proximitat, i un espectacle de màgia a càrrec de Paco González, mag de reconegut prestigi internacional.