El Comitè de Defensa del Referèndum a Manresa ha convocat per a avui, a 2/4 de 8 del vespre, una concentració a la plaça de Sant Domènec. Fonts de Manresa pel Sí, plataforma que aixopluga partits polítics i entitats que donen suport al referèndum del dia 1 d'octubre i a votar sí, han comunicat que se sumen a aquesta convocatòria i han animat tothom qui no s'hagi desplaçat a les mobilitzacions organitzades a Barcelona a participar en la de Manresa.

El Comitè en Defensa del Referèndum s'ha creat "avançant-nos a la necessitat de plantar cara totes juntes al que considerem que és una situació perillosa, que ens porta cap a l'anul·lació de les llibertats més bàsiques". La concentració d'avui la fan per expressar el "rebuig a les actuacions de la guàrdia civil a Manresa i a favor del referèndum i les nostres llibertats".

Expliquen que "creiem important remarcar que aquest comitè el conformem persones amb diferents sensibilitats i posicionaments respecte al referèndum i el dret d'autodeterminació, que ens hem aplegat i organitzat per defensar els nostres drets i llibertats, ara concretades en què tothom qui pugui posar una papereta en una urna".

Consideren que "la qüestió ja transcendeix al debat sobre la independència de Catalunya; el que està en joc ara és la militarització dels nostres carrers, la lliberta d'impremta, el secret de les comunicacions, la llibertat de premsa, de moviments, de reunió, d'associació, d'expressió i de pensament".

Demanen que "votis sí, no, en blanc, nul o no votis, vine a defensar el dret a decidir sobre tots i cadascun dels aspectes de la nostra vida".