Alumnes, pares i mares de tres centres educatius manresans -Ítaca, l'Espill i Sant Ignasi- han engegat una iniciativa que consisteix a arribar a l'escola a peu, sols o acompanyats, en bus o en bici.

Les escoles participants que han arrencat aquest nou curs són l'escola Ítaca, un centre que ja va desenvolupar aquest projecte l'any passat; l'escola l'Espill, que també el curs passat en va fer una prova pilot; i l'escola Sant Ignasi, que s'ha estrenat amb la presència de gairebé un centenar de participants.

Totes les sortides del camins escolars s'han fet a les 8.40 h del matí. La concentració i sortida d'alumnat de l'escola Ítaca s'ha fet des del Cases de la Sagrada Família; la de l'escola l'Espill, a l'aparcament del Pont de Ferro; i la de l'escola Sant Ignasi, a la plaça Catalunya.

Les tres escoles han repartit fullets informatius per promocionar aquests camins escolars. A més, hi ha una comissió formada per personal municipal d'ensenyament i mobilitat, així com de les escoles interessades, per debatre i contribuir a la seva difusió i ajudar en totes les iniciatives que millorin la mobilitat i la seguretat d'aquests recorreguts i facin més fàcil les entrades i sortides a les escoles i, alhora, sensibilitzin sobre les formes més sostenibles de transport. El maig passat, l'Ajuntament va fer uns treballs per traçar un trajecte segur per als alumnes de les escoles l'Espill, Pilar i l'institut Guillem Catà perquè els vianants tinguin prioritat.