David Martínez, coordinador provincial a Barcelona del Partit Animalista (PACMA), ha qualificat d'«indignant» que l'Ajuntament de Manresa destini coloms capturats a la ciutat «per entrenar les habilitats de caça de falcons».

Segons el representant del PACMA, tant donant-los vius als falcons com utilitzant remolcs als quals els coloms poden entrar però no sortir i en què, «segons denunciava la Comissió de drets dels animals del Col·legi d'Advocats de Manresa, els coloms morien d'inanició», el resultat és «una mort cruel i intolerable».

El PACMA celebra que l'Ajuntament hagi «reflexionat» i hagi anunciat que ha aturat la captura de coloms a la ciutat amb gàbies-parany i el seu posterior sacrifici. L'Ajuntament admet que s'han aturat les captures, però argumenta que no s'han retirat els remolcs «perquè és un sistema que ha funcionat, legal i que es pot continuar utilitzant». El que farà l'Ajuntament és «estudiar si pot conviure amb algun altre sistema i, mentrestant, durant uns quants dies no es faran captures». El PACMA afirma que aquest pas s'ha donat gràcies a la impagable feina de diverses entitats animalistes, que agraeix.

Martínez assegura que el Partit Animalista aplaudeix «que ara el consistori faci marxa enrere, però demanem fer un pas definitiu i irreversible: establir protocols ètics i sostenibles, com és el pinso esterilitzador».

Afirma que si s'ha aconseguit aquest avenç és perquè va esclatar a les xarxes socials una petició de signatures creada per l'associació Corazón de Paloma, que demana que la ciutat de Manresa deixi de fer servir gàbies-parany per capturar coloms.

Són gàbies en remolcs distribuïdes pel municipi amb una entrada i una sortida, amb pinso al seu interior. Quan els animals s'hi acostumaven i ja hi entraven sense por, s'activava un mecanisme que els permetia l'entrada però els impedia la sortida.

Segons el Partit Animalista, «Manresa ha de copiar els seus veïns de Sant Vicenç de Castellet o de Cardona».