El dia 8 d'octubre se celebra el Dia de la basílica de la Seu de Manresa. Per commemorar-lo, durant tot el mes s'han organitzat actes oberts a tota la ciutadania La programació inclou una missa solemne, una jornada de vista gratuïta a la Basílica, dues conferències i dos concerts.

Cada segon diumenge d'octubre se celebra l'aniversari de la Basílica manresana i els Amics de la Seu, associació que en vetlla la conservació, ha dissenyat un programa d'activitats per donar a conèixer el monument i promoure'n el suport.

Els actes començaran el diumenge 8 d'octubre amb una missa conventual solemne amb la participació de la Capella de Música de la Seu. Durant tot el dia es podrà visitar la Basílica (Museu, Cripta, Claustre i Nau) gratuïtament.

La cloenda serà el dia 30 d'octubre amb un concert a càrrec del grup vocal Kammerchor Reutlingen d'Alemanya sota la direcció de Marcel Martínez.

La Seu

La Col·legiata Basílica de Santa Maria de Manresa és un dels exemples més representatius del gòtic català i és el símbol i icona de la capital del Bages. És un referent històric, identitari i espiritual per a tots els manresans i bagencs.

Des del passat mes d'agost, el rector de la Seu és Mn Jean Hakolimana.

Els Amics de la Seu

L'Associació es va constituir l'any 1971 amb l'objectiu de vetllar per la restauració i conservació de la Seu que fou declarada monument històric-artístic nacional el 1931.

L'any 1988 l'Associació va decidir erigir el Dia de la Seu amb l'objectiu d'incrementar la dimensió popular del monument oferint un programa d'activitats relacionades amb la Basílica oberts al públic general.

La Junta està integrada per 15 membres i des de 1999 gaudeix de la condició d'entitat d'Utilitat Pública.

Programa

  • 8 d'octubre a les 11.00 a la Seu: Missa conventual solemne amb la participació de la Capella de Música de la Seu i visita gratuïta a la Basílica.
  • 20 d'octubre a les 20.00 a l'Auditori de la Plana de l'Om: Conferència a càrrec de Quim Aloy "1936. Objectiu: Salvar la Seu".
  • 26 d'octubre a les 20.00 a la Sala Gòtica de la Seu: Conferència a càrrec de Josep Galobart "La Restauració de la Seu en temps de les Bases de Manresa".
  • 28 d'octubre a les 20.00 a la Seu: Concert del conjunt vocal Brevis et Solemnis amb obres clàssiques religioses de Mozart, Haydn i Schubert.
  • 30 d'octubre a les 20.00 a la Seu: Concert a càrrec del conjunt vocal Kammerchor Reutlingen d'Alemanya sota la direcció de Marcel Martínez.