Una vintena de joves del CAE i de l'Associazione Giochi Antichi de Verona (AGA) estan fent un trajecte en tren des d'Itàlia fins a Manresa dinamitzant jocs en places de ciutats, en el marc del projecte Ludorail Europa.

Demà, d'11 del matí a 2/4 de 2 del migdia se'ls podrà trobar a la plaça del carrer Urgell cantonada amb el carrer de la Mel, coincidint amb la Fira Mediterrània. Tothom qui vulgui hi podrà participar.

Ludorail Europa és un projecte de mobilitat juvenil impulsat pel CAE que ha obtingut el finançament de la Unió Europea a partir dels projectes Erasmus +. En total hi participaran 22 persones, 1 coordinador i 10 joves de cada país, seleccionats per l'Associazione Giochi Antichi de Verona, en el cas d'Itàlia, i pel CAE en el cas de Catalunya.

A més d'animar la gent a jugar, el projecte té com a finalitat dotar els joves participants de noves capacitats i habilitats associades a la gestió de projectes, al treball en equip i a la dinamització lúdica.

El projecte Ludorail Europa és fruit dels interessos i motivacions de bona part del grup de participants al projecte europeu Fem Tec Europa que es va desenvolupar l'any 2015, liderat per la Diputació de Barcelona i amb AGA, el CAE i l'Ajuntament de Manresa com a entitats participants.

En aquell projecte, 10 joves catalans i 10 joves italians van compartir una experiència de mobilitat internacional i de voluntariat a partir de la seva implicació en dos grans esdeveniments vinculats al joc: el festival Tocatí de Verona i la Setmana de Jocs al Carrer de Manresa.