CCOO, Càritas Manresa, Creu Roja Manresa, FAVM, UGT, PAHC Bages i la Plataforma en defensa de les pensions públiques i els drets de la gent gran de Manresa han demanat a l'equip de govern de l'Ajuntament que en els pressupostos del 2018 es tingui en compte especialment la problemàtica que pot generar el creixent nombre d'adolescents que es troben en situació d'exclusió social.

La petició és una de les quinze que formen part d'un document amb el qual sol·liciten una «especial cura» i «que en la mesura del possible s'hi dediqui l'esforç econòmic que calgui» per afrontar fronts socials oberts.

L'any passat, un grup més reduït d'entitats ja van realitzar una acció similar que no va tenir incidència sobre el pressupost municipal.

El document intenta cobrir aspectes que afecten el conjunt de la població, amb especial esment als problemes d'habitatge, de dependència i d'exclusió social de la gent jove.

Alerten de la «situació d'exclusió de molts joves a la nostra ciutat. Joves que estan fora del sistema educatiu o del mercat de treball i que tenen hàbits de consum de drogues i comportaments poc cívics que creen malestar i preocupació a la resta de veïns i veïnes».

Tenint en compte que els darrers anys la crisi ha colpejat moltes famílies i que en els propers anys Manresa veurà incrementada la seva població d'adolescents de manera important, consideren necessari incrementar també la dotació d'educadors de carrer.