Manresa pel Sí no ha organitzat autobusos per anar a Barcelona tal i com ha fet en altres ocasions per assistir a actes organitzats en suport al procés sobiranista. En aquesta oportunitat han fet una crida a ser-hi i va aconsellar als seus simpatitzants que hi anessin en cotxes particulars compartits o bé amb el tren de rodalies.

A primera hora de la tarda hi havia colles de gent que s’acostaven a l’estació de la Renfe per agafar un tren i anar fins a l’estació d’Arc de Triomf de Barcelona. Manresa pel Sí ha aconsellat que s’utilitzessin els que sortien a les 14.53, el de les 15.25 o el de les 15.53.

El que ha anat més ple ha estat el de les 15.25. A l’estació, però, no hi havia grups nombrosos ni estelades. Les duien guardades a les motxilles o bosses de mà, juntament amb entrepans, fruits secs i aigues. Manresa pel Sí recomenava anar ben calçat, dur roba adient i anar preparats per si calia ser a les immediacions del Parlament durant força estona.

A les 3 de la tarda també s’ha convocat la gent a l’aparcament de la zona esportiva del Congost de Manresa per anar amb cotxes particulars cap a Barcelona.

No hi ha hagut una gran afluència. Cap a 2/4 de 4 de la tarda ja pràcticament no hi quedava ningú i els qui hi havia s'han repartit en vehicles i han emprès la marxa. Anar per compte propi en cotxe particular ha estat l’opció de la majoria.

A Berga sí que s'han organitzat busos, que han sortit cap a la capital catalana. Poblacions com Avià, Guardiola de Berguedà també han sortit en autocar.

D'aquesta manera desenes de berguedans s'han desplaçat a Barcelona des de diferents poblacions de la comarca (Avià, Casserres, Berga, Cercs, Guardiola de Berguedà Gironella, Olvan, Puig-reig) , per escoltar a través d'una pantalla gegant de televisió la intervenció del President Carles Puigdemont al Parlament català.

Fonts de l'expedició berguedana han explicat a Regió7 que hi ha bon ambient i "força gent". Al Berguedà el discurs presidencial es podrà seguir en directe a través de pantalles gegants a la biblioteca de Gironella i la plaça del Forn de Berga.