«Rebel·la't per la Pau!». Pot semblar un missatge contradictori, però no ho és. És el lema de la 23a edició de la Manresa Solidària. Aquest dilluns, amb l'exposició que hi ha a la plaça de Crist Rei de fons, en van presentar el contingut la regidora d'Acció Social i Cooperació, Àngels Santolària, i Rosa de Paz, tècnica municipal de Cooperació.

L'exposició, que es pot veure fins dilluns vinent, parla de la resistència no violenta de la gent a Instanbul el 2013 per preservar un parc que el govern volia demolir.

Santolària va dir que, quan van triar el tema i el lema de la Manresa Solidària, «no sabíem que seríem tan oportuns i oportunes», referint-se al moment que viu el país i posant el que va passar l'1 d'octubre com un «exemple de pau». Del programa en va destacar un taller sobre mediació, el dissabte 21 al matí, a la Casa Flors Sirera, a càrrec de l'expert Jordi Palou Loverdos. A la tarda es farà la Fira d'ONGD a Sant Domènec, que inclourà una cantata de l'Escola Municipal de Música d'Artés i la realització de murals per la pau. El cap de setmana del 28 i 29, les activitats es faran a l'Ecoviure.