La Fundació Althaia de Manresa està commemorant el Dia Mundial Contra el Dolor amb activitats informatives.

El dimarts 17 d'octubre, per tal de sensibilitzar i informar la ciutadania sobre aquest tema, la Comissió del Dolor de la Fundació Althaia va instal·lar una parada informativa a la Clínica Sant Josep. A més de repartir tríptics informatius, es va fer difusió de l'escala EVA, que és la que s'utilitza per mesurar el dolor.

El dimarts 24 d'octubre, la parada informativa serà al vestíbul de consultes externes de l'Hospital Sant Joan de Déu.

El control del dolor és considerat un dret del pacient. Una alta incidència durant l'ingrés pot tenir repercussions en la seva recuperació. Per això és important que els pacients sàpiguen que el dolor és un símptoma que es pot tractar i que és molt important saber-ho expressar als professionals perquè aquests ajudin a valorar-lo i el puguin tractar segons les seves necessitats.

L'any 2012, la Comissió va posar en marxa la campanya "Althaia sense dolor" amb l'objectiu de disminuir la prevalença del dolor. Amb aquesta iniciativa s'ha consolidat la mesura del dolor com "la cinquena constant", s'ha millorat notablement el maneig que en fan els professionals amb el tractament necessari, revalorant-lo quan calgui i registrant-lo. La informació i educació als pacients també ha millorat.